<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 28, 2017

Syriërs bedanken Turkije en Erdogan om inname Al-Bab

Syrische families die zijn gevlucht van terreurgroep Daesh (IS), uiten hun dank aan Turkije. De Syriërs keren weer terug naar hun stad Al-Bab nadat het Vrije Syrische Leger (FSA) dankzij het Turkse leger de stad heeft ingenomen op Daesh.

De Syriërs geven aan verdrietig te zijn omdat hun huizen zijn vernietigd. “Nog erger is dat onze moskee, de Cenar Hatar Hatap, is vernield door bombardementen van Daesh”, geven enkele inwoners van Al-Bab aan.

Syriërs bedanken Turkije en Erdoğan om inname Al-Bab2

De Syriër Jawad Abu Samra, vader van acht kinderen, vertelt dat de terreurgroep heeft gedreigd hun huizen op te blazen en gevechtsvliegtuigen in te zetten als ze niet weg zouden gaan. “Dat bleken geen loze woorden nadat autobommen waren gearriveerd en er daadwerkelijk luchtbombardementen zijn uitgevoerd. Wij hielden ons op zolders schuil.”

Syriërs danken Turkije om inname Al-Bab1

Fadi Rahman laat weten dat Daesh-terroristen artilleriebeschietingen hebben uitgevoerd op regio’s die zich niet wilden aansluiten bij Daesh. “Er liggen nog dode lichamen onder het puin van gebombardeerde huizen. Wij mochten ze niet redden.”

Syriërs danken Turkije om inname Al-Bab3

Rahman: “Ik bedank de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Ik bedank Turkije. De Turken hebben ons van Daesh gered door hun levens op te offeren. Het Assad-regime en Daesh zijn hetzelfde. Ze maken beiden Syriërs dood. Ze werken samen.”

De Syriërs melden ook dat ze bewust zijn van het feit dat Turkije offers in de vorm van martelaren uitbrengt tegen Daesh.

Tegenwerking

Turkije wil meerdere Syrische steden zuiveren van Daesh, maar ondervindt veel tegenwerking van het Assad-regime, de Verenigde Staten, die graag wil samenwerken met Syrische anti-Turkije terreurgroepen en Iran, waarvan de presidentiële hoofdadviseur Ali Akbar Velayeti heeft aangegeven “Turkije uit Syrië te zetten als de Turken niet vertrekken”. Desondanks heeft Turkije, dat alleen staat in de strijd tegen Daesh en te maken heeft met ‘mediaterreur’ en enorme desinformatie, het vizier op Manbij en Daesh-hoofdstad Raqqa gericht.

Turkije is ook niet vergeten hoe sjiitische milities in samenwerking met het Assad-regime vluchtende Syriërs uit Aleppo, die met een genocide te maken zou krijgen, hebben vermoord. (LEES meer)

De inname van Al-Bab is gepast gevierd door de Syriërs en het Turkse leger. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-BAB | Gepubliceerd: 28-02-2017

Feb 28, 2017
Loading posts...