<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2018

Defensie Turkije haalt uit naar Israëlische premier na ‘laster’

Het Turkse Ministerie van Defensie beschreef dinsdag de opmerkingen van de Israëlische premier over het Turkse leger als “laster”.

In een verklaring zei het ministerie dat het Benjamin Netanyahu’s “ongegronde en misleidende” claims aan het adres van het Turkse leger verwerpt. De zet van Netanyahu wordt gezien als “een poging van afleiding temidden van corruptiebeschuldigingen en politieke problemen in zijn eigen land”.

Het ministerie voegde eraan toe dat “degenen met het bloed van Palestijnse kinderen op hun handen, het Turkse leger niet kunnen belasteren”.

“Er heeft zich nog nooit een beschamende gebeurtenis voorgedaan tijdens missies en operaties die tijdens de glorieuze geschiedenis van de Turkse strijdkrachten zijn uitgevoerd”, aldus de Turkse Defensie.

Woordenstrijd

De verklaring kwam nadat Netanyahu zondag de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan via Twitter verbaal aanviel vanwege de terrorismebestrijding van Turkije [in Noord-Syrië] en de kwestie Cyprus.

Erdoğan reageerde op Netanyahu’s tweet en zei dat de Israëlische premier aan “staatsterreur” doet.

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu reageerde via hetzelfde medium terug. “Netanyahu is de meest koelbloedige moordenaar van deze tijd”, twitterde hij en zei later tijdens een persconferentie dat “de PKK en Netanyahu zelfde eigenschappen hebben”. “Beide zijn babymoordenaars. Netanyahu is de laatste dagen erg onrustig. Hij heeft een enorme sympathie voor terreurgroep PKK. Hun plannen zijn in duigen gevallen.” (LEES meer)

Aanklacht

Eerder deze maand meldden lokale nieuwsdiensten dat het Israëlische parket een aanklacht tegen Netanyahu aanbeveelt wegens vermeende omkoping in twee afzonderlijke gevallen van corruptie.

Netanyahu zal waarschijnlijk, in een derde corruptiesonde, ook in rekening worden gebracht voor schending van vertrouwen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-12-2018

Dec 25, 2018
Loading posts...