<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
Sep 23, 2017

DENK hard over ‘waakhond’ Aboutaleb: ‘Eerst bijten, dan bemiddelen’

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft te vaak onjuist gehandeld bij gebeurtenissen in de stad. Dat vindt de politieke beweging DENK. De burgemeester doet een poging tot verzoening met Turks-Nederlandse Rotterdammers.

“Niet geheel toevallig in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, vindt DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk. “Zijn poging komt veel te laat. Veel Turks-Nederlandse Rotterdammers geven aan absoluut niet gecharmeerd te zijn van zijn poging tot verzoening.”

Talloze reacties als “Waarom nu pas? Komen er verkiezingen aan? Eerst vernederen en nu praten?” zijn te vinden op social media naar aanleiding van het bericht dat Aboutaleb in gesprek wil met Turks Nederlandse Rotterdammers.

Deze signalen bereiken veelvuldig ook DENK-Kamerlid Öztürk. “Ik begrijp de gevoelens van deze groep mensen. Het gedrag en de besluitvormingen van Aboutaleb zijn de afgelopen tijd te vaak in strijd geweest met onze democratische waarden. In veel gevallen hanteert de burgemeester de dubbele maat. Er zou een onderzoek moeten komen naar het handelen van de burgemeester”, zegt Öztürk.

Talloze onterechte aanhoudingen, demonstratieverboden en het beperken van vrijheden waren het gevolg van incapabel handelen van de burgemeester, vindt DENK. “Dat niet alle, al dan niet politieke, geluiden gelegenheid krijgen om hun geluid te laten horen bleek vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart. Tijdens die bewuste avond werd er disproportioneel politiegeweld toegepast bij demonstranten. Een politiehond die minutenlang doorbeet bij één van de demonstranten, die half bewusteloos op de grond lag, is niet acceptabel.”

De burgemeester heeft de Turks-Nederlandse Rotterdammers nu uitgenodigd voor een gesprek. Een eerdere poging tot een gesprek mislukte. Meerdere organisaties gaven aan dat de burgemeester eerst zijn excuses zou moeten aanbieden voor het uit de hand laten lopen van de demonstratie en zijn ongenuanceerde uitspraken.

Öztürk: “De verhalen die wij vanuit de Rotterdammers krijgen zijn shockerend. Er zijn organisaties en burgers die aangeven bang te zijn voor represailles, in de vorm van extra controles, moeilijkheden bij het verkrijgen en/of verlengingen van subsidies en vergunningen. Zij geven aan dat Aboutaleb deze bijeenkomst gebruikt om, in zijn ogen, het kaf van het koren te scheiden. Wat op verbinding lijkt, is in feite een vooropgezette plan om te zien wie hem wel of niet steunt.”

Deze gebeurtenissen vormen voor DENK-Kamerlid Öztürk aanleiding om grote vraagtekens te zetten bij het handelen van Ahmed Aboutaleb. Öztürk roept de gemeenteraad van Rotterdam op om een extern onderzoek te doen naar zijn handelen. “Helaas blijkt de gemeenteraad in Rotterdam niet in staat om Aboutaleb in dit soort gevallen een halt toe te roepen.”, aldus Öztürk.

DENK noemt in een verklaring Aboutaleb ook ‘de waakhond van de gevestigde orde’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 23-09-2017

Sep 23, 2017
 • Ben Steker

  Ach, DENK het filiaal van Erdogan, is waanzinnig jaloers op de burgemeester van Rotterdam. Zij hebben vast en zeker van hun geliefde president, een pak voor de broek gekregen, omdat zij deze geweldige burgemeester nog niet van zijn troon konden verstoten.
  Waar zou hij zijn excuses voor aan moeten bieden ? Dat hij de politie op mensen afstuurde die de openbare orde verstoren ? Ook de Turken in Rotterdam staan niet boven de wet.

  Ach gut !

 • Ozturk

  Herr Steker,

  Burgemeester Aboutaleb moet zijn excuses aanbieden omdat hij meewerkte aan het verhinderen van het recht op meningsuiting en het recht op vergadering van de Turks-Nederlandse rotterdammers met wie hij nu in gesprek wil. Hij heeft de grondrechten van deze mensen geschonden en de ME met honden, paarden en waterkanon charges laten uitvoeren terwijl zij vreedzaam stonden te protesteren tegen het verhinderen van de geplande vergadering.

  Komen deze rechten, verankert in uw grondwet u enigszins bekend voor meneer Steker, of shopt u alleen selectief in uw wetboek zo het u uitkomt?

  De Nederturken staan niet boven de wet, burgemeester Aboutaleb schijnbaar wel. En u noemt hem schaamteloos ‘geweldige burgemeester’. Maar ja, zijn fascistische optreden past wel bij uw stijl inderdaad.

  Aboutaleb, de vergane pvda glorie in eigen persoon. Eigenlijk heeft deze man na de enorme afgang van de pvda, met name in Rotterdam, eigenlijk geen legitimiteit meer als burgemeester.
  Het kan alleen zo zijn dat hij burgemeester is omdat in het ondemocratische Nederland de burgemeester niet door de burgers wordt gekozen, maar de posten middels vriendjespolitiek door de elite naar elkaar worden geschoven.
  Zie nu bijvoorbeeld burgemeester Marcouch in Arnhem. Het is de beloning van de Nederlandse elite nazi-nazaten voor zijn verdiensten bij de verdrijving van dhr Ozturk en Kuzu uit de pvda.

 • Ben Steker

  Meesten voelen zich primair Turks ook al derde generatie en blijven zo kinderen opvoeden. En ondertussen maar klagen dat ze niet voor Nederlander worden aangezien.
  Zoals Aboutaleb terecht zei: als Turkije zoveel beter en geliefder is, wat doet u hier..!!! Ga heen.
  Wie niet luisteren wil moet maar voelen. En gevoeld hebben ze het !

 • Deli Balta

  ik ben het helemaal met je eens….die rat moet boeten

 • Ayhan

  Heb eerder gezegd tegen die Aboutaleb moeten ze een onderzoek instellen wegens contra bande
  Fiod doe je werk zal je zien wat een vuiligheid erboven komt
  alleen banden hebben met die gulen terroristen is al genoeg gelijk ook zijn hele familie laten onderzoeken

 • Tangiers

  Blablabla. Zelfs als Marokkaan prik ik door de dubbele standaard van “schoenloze” Aboe. En verder niet zo piepen kneus met je Erdogan gebral. Deze burgermeester is niets meer of minder dan een handpopje voor bange ouwe knorrige bleke Rotterdammers. Gelukkig sterft die groep heel snel uit dankzij overmatig drankgebruik en de engste welvaartsziektes. En volgens mij zijn het vaker “witte” Rotterdammers die hem fysiek bedreigen ipv de beschaafde Turken die gebruik maken van hun rechten. En die rechten staan beschreven in het Nederlandse wetboek en worden niet bepaald door Joostje en kornuiten. De wet naar woord uitvoeren of oprotten naar een racistische bananenrepubliek. Het moet niet gekker worden dat bleke Rotterdammers alles kunnen flikken en nooit ter verantwoording worden geroepen. Vergeten wat er bij de Maastoren gebeurde ?. AZC besprekingen ?. Inhuldiging ?. Of kan dat wel allemaal ?. Kappen met die dubbele maat anders zal er geen enkele wet meer iets waard zijn.

 • Ben Steker

  U heeft ook in de glazen bol gekeken ?
  Waar koop je die dingen tegenwoordig ? Istanbul ?

 • Bart Devries

  DENK werkt tegenwoordig samen met de PVV tegen moslimburgemeesters.

 • Yeter Yen

  Ben Steker los van je onnodige discussie wou ik toch hierop regeageren. Ik ben een Nederlandse -Turk. Mijn kind is geboren Nederlandse art 3 lid 1 Rijkswet op het Nederlanderschap. We hebben het dus over de nationaliteit en niet over de opvoeding. Niemand bepaalt en mag bepalen hoe ik mijn kind moet opvoeden. Even voor de duidelijkheid we hebben over het Nationaliteit en over de opvoeding. Als je geen onderscheid kunt maken wil ik je wel les geven hoor 😉 P.s. ik voed mijn zoon van 3 jaar met Turkse cultuur en daar zijn wij als Nederlandse ouders harstikke trots op!!

 • Ben Steker

  U heeft echt geen idee hoe belachelijk ze zichzelf allemaal maken en hoe dat idiote vasthouden aan het Turks zijn op den duur onhoudbaar is in West Europa.
  Geldt alle Turken hier die zich eerst als Turk zien en op de laatste plaats als Nederlander, Duitser. Zij zullen zich steeds meer niet thuis gaan voelen in ons land en ook niet meer op enig begrip kunnen rekenen, zelfs niet meekijkenr van de meeste linkse wegkijkers.

 • gast

  Enige die zich hier belachelijk maakt 24 uur per dag ben jij zelf. levenloze kakkerlak. ik snap ook niet waarom jij nog steeds aandacht krijgt hier.

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Dat denkt u maar. Zelfs als wij aangewezen zouden zijn op elkaar, dan nóg redden wij het zonder u. Sterker, wij zijn succesvoller, omdat wij met 6 miljoen Turken over heel Europa verspreid zitten en daardoor een enorm natuurlijk grensoverschrijdend netwerk hebben zonder taalbarrieres. Ons succesverhaal wordt nog veel beter als we samenwerken met andere moslims, zoals Pakistani, Afghanen, Marokkanen en andere grote moslimgroepen, want dan zijn we met bijna 25 miljoen in de EU.
  Daarbij opgeteld de steun die we krijgen uit ons thuisland, en al uw dromen over ‘dat wij ons hier niet thuis zouden voelen en zouden willen vluchten’ vallen in het water.
  Over water gesproken, wij voelen ons hier juist als een vis in het water.
  Onze saamhorigheid leidt ons tot succes, terwijl uw steeds verder individualiserende samenleving uw ondergang wordt.

  6 miljoen Turken in Europa meneer Steker, dat is heel wat. Dat is meer dan de bevolking van 12 EU-landen.
  Er wonen net zoveel Turken in de EU als er Denen in de wereld zijn. En die zijn met dezelfde bevolking toch ook redelijk succesvol. Dus dan gaat dat met net zoveel Turken met gemak ook lukken. Met of zonder u.

 • Ozturk

  U kunt ze bestellen op de website TPO.nl, en ik heb ze ook al gezien op DDS.nl

Loading posts...