<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2018

DENK komt met ‘geweldige kandidaten’ voor Zaanstad

Politieke partij DENK heeft vrijdag de eerste 5 kandidaat-raadsleden voor de gemeente Zaanstad bekendgemaakt. De partij van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk gaat voor 3 zetels in die stad.

De eerste 5 kandidaat-raadsleden zullen met hun diverse achtergronden, ervaringen en hun frisse blik een verrijking zijn voor de gemeenteraad in Zaanstad, verklaart DENK. “Het is een divers team van zeer getalenteerde en ambitieuze kandidaten die midden in de samenleving staan.”

DENK somt de kandidaat-raadsleden als volgt op:

  1. Şebnem Pancar (24)

De lijst wordt aangevoerd door Şebnem Pancar. In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer wist zij haarzelf al te onderscheiden als een uitermate goede campagnevoerder. De laatstejaars studente Pedagogiek, en in Assendelft woonachtige, Şebnem Pancar is tevens begeleider van studenten op het ROC van Amsterdam, als pluscoach. “In Zaanstad is veel draagvlak voor en veel vraag naar het geluid van DENK. Ik heb er ontzettend veel zin in om DENK samen met mijn team te kunnen vertegenwoordigen in Zaanstad. DENK Zaanstad staat voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. In plaats van integratie, is wederzijdse acceptatie ons hoogste doel. Ongeacht afkomst, geaardheid, geslacht, beperking, of welk kenmerk dan ook; iedere Zaanstedeling is voor DENK speciaal”, aldus Şebnem Pancar.

  1. Ahmad Eid (29)

Ahmed Eid heeft zich met een dubbele master gespecialiseerd in milieubeleid en duurzaamheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel is hij werkzaam bij de Rijksoverheid.

  1. Youssef Chraqi (31)

Yousseft Chraqi werkt al geruime tijd als jongerenwerker in Amsterdam. Hij wil zich inzetten voor een rechtvaardiger, eerlijker en vooral inclusiever Zaanstad.

  1. Elif Hotaman (20)

Naast haar studie International and European Law is zij actief vrijwilliger en gastdocent bij Amnesty International.

  1. Hans Straeter (59)

Naast zijn werkzaamheden als grafisch vormgever zet hij zich al jaren in voor het bij elkaar brengen van mensen met verschillende achtergronden. Dit doet hij als coördinator van een bewonersplatform dat ontmoetingsbijeenkomsten organiseert voor vluchtelingen, vrijwilligers en buurtbewoners.

Öztürk

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Een geweldige groep kandidaten met veel creatieve inzichten. Door de combinatie van een positieve campagne, onze verbindende boodschap voor een eerlijk en rechtvaardig Zaanstad en met deze groep betrokken kandidaat-raadsleden, kijken wij met heel veel vertrouwen uit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.”

Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer stemden ruim 4.500 Zaanstedelingen, ruim 5 procent, op DENK. In Wijkgebouw De Poelenburcht stemde bijna 40 procent op DENK. Daarnaast was DENK op drie scholen in Zaanstad, samen met GroenLinks, de grote winnaar van de scholieren en kinderverkiezingen. De volledige kandidatenlijst van DENK Zaanstad en het verkiezingsprogramma zal deze maand nog worden gepresenteerd, aldus DENK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 12-01-2018

Jan 12, 2018
Loading posts...