<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 10, 2018

Dit zijn de nieuwe ministers van Turkije

Turkije heeft een nieuw kabinet. De nieuwe ministers werden na bekendmaking op maandagavond dinsdag ingezworen in het Turkse parlement.

Het nieuwe team van president Recep Tayyip Erdoğan bestaat uit vele nieuwe, maar ook krachtige zichzelf bewezen namen, is gemeld.

Opvallend is de nieuwe taak van Hulusi Akar, die na zijn functie als de stafchef van het Turkse leger nu – net voor de NAVO-top – minister van Defensie is geworden en een civiel leven ingaat. Voormalige minister van Energie, Berat Albayrak, is nu minister van Financiën.

Twee van de zestien ministers zijn een vrouw, die van het ministerie van Sociale Zaken en Familiezaken (Zehra Zümrüt Selçuk) en het nieuwe hervormde ministerie van Handel (Ruhsar Pekcan).

De nieuwe minister van Milieu en Ruimtelijke Ordening is Murat Kurum geworden. Fatih Dönmez is voortaan aansprakelijk voor Energie, Mehmet Kasapoğlu voor Jeugd en Sport en Mehmet Ersoy voor Cultuur en Toerisme.

Ziya Selçuk neemt de leiding bij Onderwijs, Fahrettin Koca bij Volksgezondheid en Mustafa Varank bij Industrie en Technologie.

De nieuwe minister van Land- en Bosbouw is Bekir Pakdemirli, van Transport en Infrastructuur Cahit Turan.

De huidige ministers van Buitenlandse Zaken (Mevlüt Çavuşoğlu), Binnenlandse Zaken (Süleyman Soylu) en Justitie (Abdulhamit Gül) behouden hun functie.

De vice-president is Fuat Oktay geworden.

Reacties in Turkije

De eerste mediareacties zijn positief. De nieuwe ministers zijn grotendeels technocraten, hebben voor hun nieuwe taak cruciale functies vervuld en vormen het jongste kabinet ooit, is benadrukt. De gemiddelde leeftijd ligt op 49 jaar. De jongste minister is 39 jaar oud, oudste 66 jaar.

Turkije schakelde maandag officieel over naar een compleet nieuw regeringssysteem waarmee het land zijn grote doelen wel gaat halen, is benadrukt. Dat werd in bijzijn van tienduizend burgers en leiders uit 22 landen grootschalig gevierd op het presidentiële complex in Ankara. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TBMM TURKS PARLEMENT | Gepubliceerd: 10-07-2018

Jul 10, 2018
Loading posts...