<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 09, 2021

Dreigbrief voor grootste moskee van EU in Frankrijk

Een moskee in aanbouw in de Franse stad Straatsburg heeft onlangs een brief met doodsbedreigingen en beledigingen richting de moslimgemeenschap ontvangen.

De brief getiteld ‘Verklaring van oorlog’ stelde dat de Islam geen plaats heeft in Frankrijk en is dinsdag ontvangen.

In het anonieme briefje stond dat moslims in Frankrijk een keuze zullen moeten maken tussen de Islam en christendom.

“Aangezien de meesten van jullie voor de Islam zullen kiezen, heb jullie geen plaats in Frankrijk. Bereid jullie maar voor, jullie zullen worden aangevallen in jullie moskeeën!”, claimde de auteur.

Eyüp Sahin, de lokale voorzitter IGMG, een van de grootste Islamitische organisaties in Europa, liet in een reactie aan een groot Turks persbureau weten dat de bedreigingen tegen moskeeën en Europese moslims de afgelopen jaren aanzienlijk zijn toegenomen.

“We worden ook bedreigd op sociale media, waarbij bedreigingen ook tegen onze familieleden zijn gericht.”

De moskee in Straatsburg, die grenst aan Duitsland en Zwitserland, wordt de grootste moskee in de Europese Unie. Het zal duizenden moslims die in nabijgelegen Duitse en Zwitserse steden wonen kunnen ontvangen en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar voltooid zijn.

Eerder dit jaar werd de moskee ook verbaal aangevallen: “Nee tegen de Islam, ga terug naar jullie dorp”, werd er op het hekwerk gespoten.

Pedofielen in kerken

De brief is op de dag ontvangen toen ook een grootschalig schandaal van de Franse Katholieke Kerk werd onthuld. In Franse kerken en christelijke scholen in het land zijn sinds 1950 meer dan 330.000 kinderen seksueel misbruikt door duizenden pedofiele priesters en medewerkers. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-10-2021

Oct 09, 2021
Loading posts...