<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 25, 2020

Dronesucces Turkije verfilmd: veel vreugdetranen

De Turkse dronebouwer Baykar heeft op de eerste dag van het Ramadanfeest een documentairefilm vrijgegeven over het grote onbemande luchtvaartuig Akıncı van eigen makelij. In de film wordt nadruk gelegd op de grote stappen van Turkije op luchtvaartgebied.  

De documentaire is binnen een dag ruim 1,2 miljoen keer bekeken. Het lukte het team van de prominente bedenker Selçuk Bayraktar, tevens schoonzoon van de Turkse president Erdoğan, om binnen zes maanden een van de meest geavanceerde drones ter wereld te ontwikkelen.

Op de wereld zijn enkel twee andere landen die zo´n drone kunnen ontwikkelen, is benadrukt in de film. “Op naar de vliegende auto [Cezeri] en de eigen straaljager”, zei Bayraktar in een slotzin.

Akıncı heeft een startgewicht van 5,5 ton en is voorzien van twee grote motoren die elk 450 pk leveren. De software van de grote drone zijn volledig Turks. Ook is gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. De Turkse motorbouwer TEI heeft inmiddels ook vliegtuigmotoren van eigen makelij ontwikkeld.

Volgens deskundigen is Turkije tegenwoordig de dronesupermacht van het Midden-Oosten. (LEES meer)

De zeer positief ontvangen docu met Engelse ondertiteling (aan te zetten) is hieronder te bekijken:

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-05-2020

May 25, 2020
Loading posts...