<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 19, 2020

Duitse krant lovend over TOGG: ‘Turkse Tesla’

Van nul naar een elektrische auto in twee jaar, zo is de elektrische auto van Turkije, de ‘Turkse Tesla’, omschreven door de Duitse krant Handelsblatt.

In een interview met de Turkse CEO van TOGG Gürcan Karakaş, eerder 27 jaar werkzaam en manager bij de Duitse gigant Bosch, is benadrukt dat de Turkse auto bij een gunstige verkoopprijs veel teweeg kan brengen in de Duitse automarkt. Daar worden elektrische auto’s ook gesubsidieerd door de staat.

Karakaş is vastbesloten om de verwachtingen te overtreffen en al in een beginfase competitief zijn in de wereld. De ‘Turkse Tesla’ krijgt een actieradius van 500 kilometer en kan zich binnen een half uur voor 80 procent opladen, onderstreepte de Duitse krant.

In het artikel is ook gesteld dat de beroemde autospecialist Ferdinand Dudenhöffer lovend is over het hoge investeringsvolume van de Turken van 3,3 miljard euro. “Dat is voldoende voor een goede start”, zei Karakaş daarop.

Turkije wil met de TOGG doorgroeien naar de hoofdklasse van de productie van elektrische auto’s, schreef de Duitse krant. Het land werkt jaren intensief aan een onafhankelijkere industrie, vooral op defensie- en zorggebied.

Op dit moment bouwt Turkije hard aan de fabriek van de auto, die in vijf varianten komt, aan de rand van Istanbul. De fabriek wordt de meest schone van Europa (LEES meer).

TOGG

Meer foto’s van de Turkse elektrische auto is te vinden in dit artikel.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 19-10-2020

Oct 19, 2020
Loading posts...