<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 20, 2020

Turkse auto krijgt meest schone fabriek van Europa

De eerste autofabriek van Turkije is meer dan alleen een productiefaciliteit zoals men tot nu toe gewend is.

Dat zei de CEO van het autoconsortium, de Turkse Automobile Joint Venture Group (TOGG), zaterdag tijdens het startsein van de bouw van de eerste eigen autofabriek van Turkije in de noordwestelijke provincie Bursa.

De ultramoderne en tevens milieuvriendelijke TOGG-fabriek zal beschikken over centra voor onderzoek en ontwikkeling en een park voor klantenervaring. De bouw wordt naar verwachting over 18 maanden voltooid waarna de Turkse autofabriek jaarlijks 175.000 voertuigen zal produceren.

De hele fabriek is ontworpen met oog voor het milieu. “De emissie van vluchtige organische stoffen zal minder dan 5 gram per vierkante meter zijn. Dat is een negende van de wettelijke limiet in Turkije en een zevende van de wettelijke limiet in Europa. De fabriek is de schoonste van Europa”, liet CEO Gürcan Karakaş weten.

De TOGG-fabriek zal een slim productienetwerk met realtime data bevatten waarin ook het zogeheten internet der dingen in geïmplementeerd is.

TOGG zal tot 2030 een miljoen voertuigen in vijf verschillende modellen produceren, in de smaken SUV, sedan, c-hatchback, b-SUV en b-MPV.

Karakaş vertelde dat 93 procent van de leveranciersselectie van bedrijven van TOGG-onderdelen is voltooid. “78 procent daarvan is Turks, 22 procent komt van Europese en Aziatische bedrijven.”

Rıfat Hisarcıklıoğlu, de bestuursvoorzitter van TOGG, zei in zijn toespraak: “Nu de autowereld van vorm verandert, zal Turkije een zeer belangrijke speler worden.”

“Hopelijk staan ​​we nu aan de winnende kant. Omdat deze auto van 83 miljoen mensen [het volk] is. Omdat TOGG niet alleen in Turkije wordt geproduceerd, maar ook zijn handelsmerk, patent en ontwerp volledig van ons zijn.”

Turkije bezit alle intellectuele en industriële eigendomsrechten van alle TOGG-auto’s, waarvan de ontwerpen reeds geregistreerd zijn in de EU en China.

Filmpje

TOGG heeft ook een video vrijgegeven van de impressie van een deel van de productielijn en fabriek, hier te bekijken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-07-2020

Jul 20, 2020
Loading posts...