<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 18, 2020

Turkije start bouw eigen autofabriek: ‘Dit keer houdt niemand ons tegen’

In de Turkse havenstad Gemlik is zaterdag het startsein gegeven van de bouw van de eigen autofabriek. In 2022 moeten de eerste Turkse auto’s van de productieband afrollen.

De grote productiefaciliteit van het Turkse merk TOGG zal jaarlijks zo’n 175.000 auto’s bouwen. De fabriek kost zo’n 3,7 miljard dollar en zal voor 4.323 banen zorgen.

Het startsein is gegeven door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Vandaag komt een 60-jarige droom uit. Dit is, ondanks meerdere sabotages, een historische stap. Het Turkse volk wachtte hier al tientallen jaren op. Deze dag is ook een nachtmerrie voor tegenwerkers en zwartmakers, die niet willen dat Turkije groeit. Hun ongefundeerde kritiek was lachwekkend en toonde hun laag niveau en onwetendheid”, sprak Erdoğan.

“Een geheime hand werkte Turkije altijd tegen. Zo was vroeger bijvoorbeeld de eigen vliegtuigfabriek en motorfabriek ook gesaboteerd. We zijn eerder ook [vals] aangevallen door kranten en media, nu ook. Laat ze maar komen. We sterven liever dan dat we opgeven”, benadrukte de Turkse president.

TOGG

De nieuwe elektrische auto’s van Turkije, die in vijf varianten komen, zitten boordevol nieuwste, autonome en baanbrekende technologieën. Er wordt naast 5G-connectie ook gesproken van een “holografische assistent” aan boord. De slimme auto wordt de ruimste, snelste en de goedkoopste in zijn klasse.

De Turkse auto´s komen in twee smaken: een versie met 200 pk (2WD) en 400 pk (4WD). De actieradii zijn respectievelijk 300 en 500 kilometer. De acceleraties naar 100 kilometer per uur duren zo’n 7,6 seconde (200 pk) en 4,8 seconde (400 pk). Snel opladen kan binnen 30 minuten (80 procent opgeladen).

De auto van Turkse makelij, op officieel niveau een droom van het land, is tijdens de lancering in december vorig jaar zeer lovend ontvangen. Veel Turken vinden het ontwerp zeer geslaagd. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-07-2020

Jul 18, 2020
Loading posts...