<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2017

Duitse Turken vragen Europese aandacht voor Rohingya, zetten tent neer

Een groep Duitse Turken heeft in de stad Duisburg een tent neergezet om aandacht te vragen voor de moord op moslims in Myanmar. Zij vragen de Europese gemeenschap niet stil te blijven voor de moordpartijen in Arakan die worden gepleegd door Myanmarese legertroepen en boeddhistische nationalisten.

“Met foto’s uit die regio proberen we te laten zien wat voor een menselijke drama zich daar afspeelt”, zegt voorzitter Kamil Altay van stichting Umut Yildizi (Ster van Hoop). “Duizenden moslims worden daar afgeslacht, vermoorde kinderen worden uit elkaar gescheurd en vrouwen worden massaal verkracht. En de wereld blijft maar stil.”

Altay merkt ook op dat tot nu toe niet eens de geringste actie is ondernomen in Europese steden. “Onze tent mag wel klein zijn, maar het heeft een waardevol doel.”

De Turkse Duitser zegt ook dat dankzij Turkije Bangladesh sommige van de vluchtende moslims uit Myanmar zijn grens heeft laten passeren, maar er nog steeds duizenden moslims in Myanmar, met name kinderen en vrouwen, het ergste meemaken en worden vermoord.

De tent staat in de Düsseldorfer Strasse en blijft drie dagen staan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DUISBURG | Gepubliceerd: 02-09-2017

Sep 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...