<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 01, 2017

Turkije wil opvang vluchtende moslims Myanmar bekostigen

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft vrijdag laten weten dat Turkije aan Bangladesh heeft aangegeven klaar te staan voor de bekostiging van de opvang van vluchtende moslims uit Myanmar.

Çavuşoğlu benadrukte dat Turkije aan buurland Bangladesh heeft gevraagd zijn grens open te zetten voor vluchtende moslims uit Myanmar. “Wij zullen hiervan de kosten dekken.”

“Ik zal ook binnenkort met oud-VN-secretaris Kofi Annan spreken. We hebben de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) tot actie overgehaald. We zullen dit jaar een top houden over Arakan (Rohingya)”, sprak Çavuşoğlu in Antalya tijdens een bijeenkomst. “We moeten het probleem in Arakan blijvend oplossen.”

De Turkse minister gaf ook aan dat de Turkse president Erdoğan op dit moment dag en nacht bezig is om de noodlijdende moslims in Myanmar te helpen. “Gisteren heeft hij [na VN-chef Guterres] ook gesproken met de presidenten van Indonesië en Maleisië.”

Actie

Nadat bekend werd dat moslims in Myanmar systematisch worden uitgemoord door legertroepen en boeddhistische bendes, hebben Turkije en Turkse hulporganisaties, die eerdere Myanmarese acties ook nauwlettend volgden, gelijk actie ondernomen, zowel diplomatiek als in de vorm van humanitaire hulp. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 01-09-2017

Sep 01, 2017
Loading posts...