<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 31, 2017

Turken haasten zich naar getroffen moslimdorpen Myanmar voor hulp (foto’s)

Turkse hulpstichtingen blijven niet stil voor de moordpartijen op de Rohingya-moslims in Myanmar, gepleegd door legertroepen en boeddhistische bendes. Zo heeft de Turkse hulpstichting Cansuyu per direct een hulpteam gestuurd naar een van de getroffen regio’s.

Coördinator Numan Köksal meldt dat het team de aangevallen dorpen nabij de stad Sittwe heeft bereikt. “We zijn daar bezig met het bepalen van de noodhulp. We laten het volk van Arakan, onze broeders, voelen dat we naast hun zijn”, vertelt Köksal.

De Turkse coördinator waarschuwt dat de moslims in de regio niet veilig zijn en dat de Myanmarese regering een hek heeft gebouwd om 1,5 miljoen moslims, die in de steek zijn gelaten.

Köksal heeft ook kritiek op buurland Bangladesh over de houding tegen de vluchtende moslims. “Het land Bangladesh, dat we een moslimland noemen, stuurt onze vluchtende broeders weer terug. We kregen vandaag het nieuws dat 20 vluchtelingen zijn omgekomen omdat het leger van Bangladesh een vluchtelingenboot heeft laten zinken.”

Köksal zegt ook dat de moslims in Arakan nergens heen kunnen. “De Myanmarese regering en het boeddhistische volk beschouwen onze broeders en zusters niet als burgers. Myanmar geeft ze geen identiteit en laat ze de regio ook niet verlaten.”

De Turkse hulpstichting IHH heeft noodpakketten met daarin voedsel, babyvoeding, medicijnen, kleren en tenten gestuurd naar de Rohingya-moslims die zijn gevlucht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SITTWE | Gepubliceerd: 31-08-2017

Aug 31, 2017
Loading posts...