<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 29, 2017

Turkije in diplomatieke actie voor moslims in Myanmar

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag laten weten dat Myanmarese overheidsinstanties zijn benaderd en ongenoegen zijn geuit wegens moord op moslims in dat land.

“Er is benadrukt dat burgers geen schade mogen oplopen tijdens operaties, geen nieuwe vluchtelingen moeten worden gecreëerd en humanitaire hulp ongestoord en direct plaats van bestemming moet bereiken. Wij veroordelen het buitenproportioneel geweld van de Myanmarese legertroepen”, verklaarde Turkije.

Daarnaast verwacht Turkije dat buurland Bangladesh geen moeilijkheden laat ontstaan voor ontheemde Rohingya-moslims die de grens willen passeren. “Wij hebben de instellingen in Bangladesh hiervoor om hulp gevraagd.”

Turkije heeft ook de moslimlanden wakker geschud. “Turkije heeft de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) gevraagd zo snel mogelijk actie te ondernemen. Daarnaast worden de lidstaten zelf ook nog eens benaderd”, aldus het ministerie.

VN

De Verenigde Naties reageerde “diep bezorgd” te zijn over het feit dat burgers zijn gedood tijdens “veiligheidsoperaties” in deelstaat Rakhine in Myanmar (Arakan).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – VN | Gepubliceerd: 29-08-2017

Aug 29, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...