<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 06, 2017

Duitsers gekrenkt en doorgedraaid vanwege reclamebord Turkish Airlines

Een groot reclamebord van Turkish Airlines in Berlijn heeft veel losgemaakt bij de Duitsers. De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij is namelijk aangevallen door de Duitse media, terwijl het enkel aan het adverteren was, meldt de Turkse krant Sabah.

“Onze lounge in Istanbul is [zelfs] groter dan sommige vliegvelden”, kopte Turkish Airlines op een reclamepaneel op het Duitse vliegveld Tegel in Berlijn. Dat schoot in het verkeerde keelgat van de Duitsers, die daar een persoonlijke kwestie van hebben gemaakt.

Duitslands grootste dagblad Bild reageerde namelijk erg woedend: “Dit is kleinering en is bewust gedaan.” De krant beschuldigde dat Turkish Airlines [met hun reclamespot] aan het spotten is met de Duitsers.

Andere Duitse mediagroepen hebben ‘de klap’ milder ontvangen: “Deze reclamecampagne is nutteloos.”

De Duitsers zijn wel vergeten dat de advertentie van de bekroonde lounge van Turkish Airlines niet nieuw is en al enkele jaren wordt gebruikt, wat de kans op een nieuwe “bewuste kleinmaking” erg klein maakt.

Opmars

Turkish Airlines is in de lucht op weg Lufthansa van zijn troon te stoten (LEES meer), terwijl aan land Turkije met zijn nieuw megavliegveld de centrale positie van de ‘krachtige’ Frankfurt am Main Airport zal overnemen, recent opnieuw bevestigd door de Turkse minister van Economische Zaken na Duitse blokkeerpraktijken van toespraken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 06-03-2017

Mar 06, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...