<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 07, 2019

Duitsland faalt in veroordeling Israël

Duitsland heeft het buitensporige en onevenredige gebruik van geweld van Israël tegen burgers afgelopen het weekend in de Gazastrook niet veroordeeld.

Woordvoerster Ulrike Demmer van de regering zei maandag tijdens een persconferentie dat Israël het recht had op “zelfverdediging” en adequaat reageerde op raketaanvallen vanuit het Palestijnse gebied.

Demmer sprak de hoop uit dat een staakt-het-vuren dat maandagmorgen vroeg is begonnen zal aanhouden.

Sinds zaterdag zijn 25 Palestijnen, waaronder twee zwangere vrouwen en twee baby’s, vermoord en meer dan 100 anderen gewond geraakt door Israëlische luchtaanvallen, lieten Palestijnse medische ambtenaren weten.

Het Israëlische leger bombardeerde zo’n 320 locaties in de geblokkeerde enclave, waaronder een gebouw waarin het kantoor van het Turkse internationale persbureau Anadolu en een Turkse hulporganisatie zich in bevond. Dat gebouw is compleet verwoest. (LEES meer + FOTO’S)

“We zullen ons nu nog harder inzetten om de terreur en onderdrukking van Israël aan de wereld kenbaar te maken”, klonk het uit Turkije. Meerder persbureaus, waaronder dat van Griekenland en het Internationale Persinstituut, veroordeelden de Israëlische aanslag. Turkse ministers en politici reageerden vol afschuw.

Reactie

De situatie in de Gazastrook escaleerde vrijdag, nadat vier Palestijnen, waaronder een tiener, werden vermoord in aanvallen van het Israëlische leger. Palestijnse groepen reageerden door meer dan 600 raketten en mortieren op Israëlische nederzettingen te lanceren. Daarbij kwamen vier Israëlische burgers om het leven, meldden Israëlische autoriteiten.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde “100 procent achter Israël te staan”. De EU sprak ook steun uit aan Israël.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 06-05-2019

May 07, 2019
Loading posts...