<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 08, 2016

Duitsland geeft toe: We hebben gefaald, Turkije is sleutelland

Duitsland zou enorm veel respect hebben voor de houding van het Turkse volk tegen de couppoging.

“Misschien is het ons toch niet gelukt om dit zo over te laten komen aan het publiek en maatschappij”, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier woensdag in Berlijn. “Misschien hebben we niet duidelijk kunnen uiten dat deze afschuwelijke couppoging een aanval was op democratische instellingen”, voegde hij eraan toe.

De Duitse minister gaf aan ‘dat Duitsland altijd moet aangeven naast Turkije te staan’. “Er is de indruk ontstaan dat Duitsland de couppoging niet serieus heeft genomen en niet solidair is geweest. Men dacht dat het toneel was”, zei Steinmeier die recent ook aangaf dat er geen sprake is van een opgezet toneelstuk.

Sleutelland

Steinmeier liet ook weten dat Turkije een sleutelland is. “En dat zeg ik niet alleen omdat Turkije 2,5 miljoen vluchtelingen opvangt en we een vluchtelingendeal met hun hebben.”

De Duitse minister zei ook dat wie over vrede wil spreken en daar inspanningen voor toont, Turkije nodig heeft. “De conflicten in Syrië, Irak en Libië kunnen alleen worden opgelost als Turkije ook aan tafel zit”, aldus Steinmeier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

Sep 08, 2016
Loading posts...