<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2017

Duitsland: Geen spionage Diyanet

De omstreden nieuwsberichten dat de Turkse Diyanet spionageactiviteiten in Europese landen zou verrichten, zijn niet waar. Dat blijkt uit een conclusie van de Duitse federale dienst voor de bescherming van de grondwet (BfV).

De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst meldt dat er geen bewijzen zijn dat de aan de Turkse religieuze overheidsinstantie verbonden DITIB ‘gevoelige informatie’ zou hebben doorgespeeld aan Ankara.

Daarnaast liet minister Ralf Jager van Binnenlandse Zaken van Noord-Rijnland-Westfalen in een recente toespraak weten dat uit onderzoek blijkt dat imams geen ‘spionageopdrachten’ hebben gekregen uit de Turkse hoofdstad. “Er is geen enkel document waaruit dit blijkt, noch is er sprake van een opdracht.”

De Turkse Diyanet-voorzitter Mehmet Görmez liet eerder ook weten dat dit soort aantijgingen aan het adres van Diyanet en imams ‘ver weg zijn van de denkdracht van de mens’. “Deze beschuldigingen zijn onacceptabel.”

Nederland

De ongegronde beschuldigingen zijn niet alleen in Duitsland verspreid, maar ook in Nederland. Islamitische Stichting Nederland (ISN) reageerde woedend en teleurgesteld op de medialeugens. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-02-2017

Feb 14, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...