<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2017

Duitsland ontsnapt óók niet aan reactie Turkije met honden

Een zoekactie van de Duitse politie op Turkse passagiers op de luchthaven van München heeft ervoor gezorgd dat de Turkse politie exact op dezelfde manier heeft gereageerd.

De Turkse reactie kwam woensdag vanuit het vliegveld van Istanbul, waar net gearriveerde Duitse passagiers expliciet tijdens het wachten en ophalen van hun bagage gefouilleerd zijn op narcotische middelen. Daarbij zijn politiehonden ingezet, net zoals een dag eerder, op dinsdag, bij net gearriveerde Turkse passagiers in Duitsland het geval was.

Beelden

Er zijn beelden opgedoken op sociale media van de Duitse zoekactie, gepubliceerd door de bekende Turkse journalist en onderzoeker Cem Küçük. Hij merkt op dat de hondenacties op Europese vliegvelden andere (afkeurenswaardige) proporties beginnen aan te nemen.

Oostenrijk

De Duitse hondenactie volgt na de Oostenrijkse versie van vorige week. Toen werden alleen Turkse zittende passagiers met honden benaderd met de vraag ‘hoeveel geld ze op zak hadden’. Turkije voelde zich daarna genoodzaakt om zowel diplomatiek als op dezelfde wijze met honden te reageren (LEES meer + foto’s). De Oostenrijkse luchtvaartautoriteiten gaven na de waarschuwing uit Turkije aan “voortaan voorzichtiger te werk te zullen gaan”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 25-10-2017

Oct 25, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...