<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 20, 2017

Turkije reageert op hondenactie vliegveld Oostenrijk

Een zoekactie van de Oostenrijkse douanepolitie heeft voor ophef gezorgd in Turkije. Dat gebeurde nadat op het vliegveld van Wenen een politiehond is afgelaten op zittende Turkse passagiers en zij de vraag kregen ‘hoeveel geld zij op zak hebben’.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse kwam met een afkeurende reactie op de zoekactie, waarvan beelden op sociale media zijn gezet. “Dit soort zeldzame zoekacties gelden voor alle luchtvaartmaatschappijen als er sprake is van een melding. Op diezelfde avond is onze ambassade in Wenen ingelicht. Zij hebben een bezoek gebracht aan de luchthavenautoriteiten voor onderzoek. Aan hen is gevraagd om de Oostenrijkse douanepolitie te waarschuwen voor de handelswijze.”

De luchthaven van Wenen heeft benadrukt voortaan voorzichtiger te werk te zullen gaan, meldt het Turkse ministerie.

Beelden

De abrupte zoekactie heeft voor boze reacties gezorgd onder de wachtende en zittende Turkse passagiers, die al langs drie verschillende controleposten waren geweest. Zij melden dat Oostenrijkse passagiers op dezelfde Turkish Airlines-vlucht niet zo zijn gefouilleerd als bij Turken het geval was.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-10-2017

Oct 20, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...