<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 04, 2017

Duitsland zakt diep: wél toestemming nee-campagne CHP

Terwijl Turkse ministers van de regeringspartij zijn geweerd uit Duitse steden, mag de Turkse oppositiepartij CHP wel campagne voeren in Duitsland. Oud-voorzitter CHP en huidige CHP-parlementariër Deniz Baykal is zondag welkom in Stuttgart.

De Duitsers zullen echter wel van een koude kermis thuiskomen: Baykal gaat niet naar Duitsland. Dat liet hij zaterdag in Ankara weten. “Ook al denken we anders dan de ja-zeggers, wat hun is aangedaan is onacceptabel.”

Baykal vertelde dat alles al klaar stond in Stuttgart, posters waren gedrukt, de vergunningen zijn verleend en hij zelfs zijn toegangskaart heeft ontvangen. “Ik heb even zitten nadenken nadat twee Turkse ministers zijn geweerd van soortgelijke bijeenkomsten. Ik wil laten weten dat ik afzeg. Mijn beslissing moet zowel in Turkije als buiten Turkije goed begrepen worden.”

Duitsland valt door de mand wél toestemming nee-campagne CHP1

De CHP-parlementariër vertelde dat ze “door zullen blijven strijden tegen de fouten van de huidige Turkse regering”. “Maar er is hun in het buitenland onrecht aangedaan. Ze zijn monddood gemaakt, hun bijeenkomsten zijn geblokkeerd. Dat is onacceptabel.”

CHP

De grootste oppositiepartij van Turkije ergert zich, net als de regeringspartij waarvan de ministers zijn geweerd, ook aan de hypocrisie van Duitsland en noemt het censuur wat de Duitsers doen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-03-2017

Mar 04, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...