<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2022

Eenheidsmars in getroffen winkelstraat Istanbul: ‘Moslims, joden en christenen bijeen’

In de door een aanslag getroffen winkelstraat in Istanbul is woensdag een eenheidsmars gehouden door vertegenwoordigers van verschillende religies, ngo’s en diplomaten van 39 landen.

De deelnemers spraken hun solidariteit uit en betuigden hun condoleances aan de Turkse natie. Daarbij zijn anjers achtergelaten op de plaats van de bomaanslag uitgevoerd door de VS gesteunde terreurgroep PYD/YPG, de Syrische PKK.

De menigte werd geleid door Haydar Ali Yıldız, de burgemeester van het district Beyoğlu, waar de aanslag plaatsvond.

“Niemand kan onze broederschap en eenheid vernietigen”, reageerde Yıldız. “Het Beyoğlu-district is de afgelopen vele eeuwen het centrum geweest van verschillende beschavingen, etniciteiten, talen en religies.”

Blerta Kadzadej, de consul-generaal van Albanië in Istanbul, veroordeelde de terreuraanslag krachtig en zei: “Albanië staat achter de vriendelijke bevolking van Turkije. Onze harten en gebeden zijn voor de families van de slachtoffers. Moge Allah hen genadig zijn. Ook de gewonden wens ik een spoedig herstel.”

Consul-generaal van Kosovo Suzan Novobrdalija bad voor de zielen van de slachtoffers en wenste de gewonden een spoedig herstel. “Moge God voorkomen dat we weer zo’n gruwelijke terreuraanslag meemaken”, reageerde ze.

Hoofdconsul van de Turkse Republiek Noord-Cyprus, Seniha Birand Cinar, hekelde de aanval. “Vandaag zijn we hıer in ons moederland, Turkije, om het verdriet te delen. Het was echt een hartverscheurende terreuraanslag. Ik bid voor de zielen van de martelaren en hoop dat we zo’n aanval nooit meer meemaken.”

Consul-generaal van Azerbeidzjan, Namina Mustafayeva, zei: “Azerbeidzjan deelt het verdriet van Turkije. Terreur is niet iets dat de mensheid verdient. We zijn ons ervan bewust dat het een hartverscheurende situatie is, maar we zullen deze dagen overwinnen en samen staan ​​in broederschap en solidariteit.”

Consul-generaal van Oekraïne Nedilskyi Roman benadrukte dat onschuldige mensen zijn omgekomen bij het bombardement. “We voelen jullie pijn. Vandaag staan we de mensen van Turkije bij. Zoals de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zegt: de pijn van het Turkse volk is onze pijn.”

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-11-2022

Nov 16, 2022
Loading posts...