<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2022

Turkije accepteert condoleance VS niet, eerste strafronde Turks leger

De Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu heeft in duidelijke taal laten weten de condoleances van de Amerikanen niet te accepteren.

Het zijn de Amerikanen die de PYD/YPG, de Syrische PKK, steunen, de terreurgroep die de bomaanslag in het centrum van Istanbul heeft uitgevoerd. De opdracht kwam uit de Syrische stad Kobani en is uitgevoerd door een door de PYD/YPG getrainde vrouw, liet Soylu weten.

“Wij weten dondersgoed wat hiermee hun boodschap is”, benadrukte de Turkse binnenlandminister in de richting van de VS. “Wij verwerpen de condoleance van de Amerikaanse ambassade. Wij moeten ons bondgenootschap met een staat die de terreurregio Kobani voedt, waaronder financieel, opnieuw ter discussie brengen. Turkije zal ook de nodige harde boodschap uitbrengen.”

De Turkse minister liet aan de wereld weten dat “Turkije niemands vijand is, geen oog heeft op het land van een ander en nooit verraderlijke acties uitvoert”.

Zondagmiddag liet een terrorist een bom ontploffen in de drukke winkelstraat Istiklal van Istanbul. De dader, een Syrische vrouw, is kort daarna bij haar thuis ingepakt en meegenomen. Ze zou naar Griekenland vluchten als de Turkse politie haar niet snel bij haar kraag vatte.

Turkije kondigt vergelding aan en kort na de aanslag zijn in Syrië al vier YPG/PYG-terroristen uitgeschakeld, aldus het Turkse leger. “De nodige straf wordt uitgedeeld aan de verraderlijke lafaards die het hebben gemunt op onschuldige burgers en die zich verstoppen voor Turkse militairen”, aldus een officieel bericht op social media.

In Turkije is de westerse steun aan terreurgroepen opnieuw ter sprake. “Alle terreurgroepen ontvangen steun uit de VS en Europa”, aldus de Turkse justitieminister Bekir Bozdağ. De VS heeft de YPG voorzien van tienduizenden vrachtwagenladingen wapens onder het mom van de [valse] strijd tegen IS, wat een internationaal terreurproject van meerdere inlichtingendiensten is om de moslims in een kwaad daglicht te stellen, aldus Bozdağ (LEES meer). YPG beoogt een onafhankelijke staat, waarvan delen van Turkije ook in het vizier zijn. Recent werd ook ontdekt dat de Franse cementgigant Lafarge terreurgroepen in Syrië heeft gesteund, waarvan ook een documentaire is gemaakt. (LEES meer + VIDEO)

Ook reageren veel Turken dat de doodstraf weer moet worden ingevoerd en is er veel verdriet om de zes doden, waaronder twee kinderen. 81 personen raakten gewond.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-11-2022

Nov 14, 2022
Loading posts...