<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 01, 2022

Eerste graanschip verlaat Oekraïne dankzij leiderschapsrol Turkije

Het eerste schip met graan uit Oekraïne is vertrokken uit de haven van Odessa. Dat gebeurde na een deal tussen Oekraïne en Rusland dankzij Turkije.

Het graanschip heeft 27.000 ton graan aan boord en vaart naar Istanbul, waarna het doorvaart naar Libanon. Graansilo Oekraïne kon door de Russische inval maandenlang geen graan exporteren naar het buitenland, waardoor meerdere arme landen nog meer in de knel raakten.

Het Turkse leger heeft maandagavond verklaard dat het schip probleemloos zijn route vaart. Daarnaast wordt alles via het zoals afgesproken opgerichte coördinatiecentrum in Istanbul gevolgd. “Er worden voorbereiden getroffen om meer schepen uit drie Oekraïense havens te krijgen met aan boord graan en andere voedingsmiddelen.”

Maandag is Turkije nogmaals gefeliciteerd door de VN voor de diplomatieke zege. Ook Frankrijk, Noorwegen, Polen, en Frankrijk uitten hun dank voor de Turkse leiderschapsrol.

Vorige week bracht Turkije de VN en Oekraïense en Russische vertegenwoordigers samen in Istanbul. Daar werd de graancrisis opgelost en, voor nu, een nieuwe mondiale voedselcrisis voorkomen. (LEES meer + FOTO’S + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-08-2022

Aug 01, 2022
Loading posts...