<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2022

Eerste minisatelliet van Turkije succesvol gelanceerd

De eerste minisatelliet van Turkije, de Grizu-263A, is donderdag succesvol gelanceerd. De lancering vond met de Falcon 9-raket van SpaceX plaats in Cape Canaveral, Florida.

De satelliet is ontworpen door het Grizu-263 Space Team, opgericht in 2016 door de studenten van de ingenieursfaculteit van de Bülent Ecevit Universiteit in Zonguldak aan de Zwarte Zee. Het team heeft als doel te werken aan ruimte- en satelliettechnologieën en deel te nemen aan internationale wedstrijden.

Het team is vernoemd naar een mijnexplosie in 1992 waarbij 263 mijnwerkers in het Kozlu-district omkwamen. Het Turkse woord voor mijngas is grizu.

De satelliet is ontworpen om gedurende vier jaar en acht maanden in een lage baan om de aarde van ongeveer 525 kilometer te opereren.

Turksat 5B

In december vorig jaar is de grote Turkse satelliet Turksat 5B, tevens de achtste van het land, gelanceerd. De nieuwe telecommunicatiesatelliet van de Turken zal naar verwachting meer dan 35 jaar meegaan en is voorzien van een elektrisch aangedreven voortstuwingssysteem van de volgende generatie. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-01-2022

Jan 13, 2022
Loading posts...