<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 25, 2020

Einde corona-uitbraak Turkije in zicht

De coronastrijd van Turkije verloopt succesvol waardoor het einde van de uitbraak in het land voor nu in zicht is.

Dat benadrukte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag.

“De normalisatiestappen die we hebben genomen en het daaruit voortvloeiende beeld laat zien dat we op de goede weg zijn”, verklaarde de Turkse president naar aanleiding van het Ramadanfeest.

Het Turkse volk is bedankt voor het grootschalig thuisblijven, ook buiten avondklokken. Meerdere dagen van de maand gold er een straatverbod in Turkije waardoor de uitbraak beheersbaar is gebleven. Ouderen die niet op straat mochten, zijn binnen korte tijd meer dan 4,3 miljoen keer voorzien van hun behoeften. (LEES meer + FOTO’S)

Het succes van Turkije tegen covid-19 is te danken aan de grote investeringen in de gezondheidssector, onderstreepte Erdoğan. Turkije opende binnen een paar jaar meer dan 10 megaziekenhuizen van wereldklasse met de modernste apparatuur en grootste IC-capaciteit en heeft zo’n 1,1 miljoen zorgmedewerkers in dienst. (LEES meer + FOTO’S)

“Ik geloof dat we deze epidemie met de minst mogelijke schade doorstaan dankzij de nieuwe normale levensstijl waar het dragen van maskers, naleving van sociale afstand en aandacht voor reinheid centraal staat.”

In Turkije zijn in totaal meer dan 1,8 miljoen mensen getest of ze corona hebben. Tot nu toe zijn zo’n 157.000 mensen besmet met covid-19 in het land. Het dodental ligt op 4.340 (2,8 procent). Meer dan 118.000 mensen zijn hersteld van het virus uit China.

Tijdens de mondiale coronacrisis heeft Turkije ten minste 80 landen voorzien van cruciale beschermingsmiddelen en medische apparatuur tegen covid-19. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-05-2020

May 25, 2020
Loading posts...