<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2017

Elon Musk wil investeren in megaluchthaven Turkije

De Amerikaanse miljardair en CEO van Tesla Elon Musk heeft laten weten te willen investeren in de derde en nieuwe megaluchthaven van Istanbul.

Dat werd bekend na zijn bezoek aan Turkije.

Het voorstel komt via zijn departement Business Development, dat heeft aangegeven voor de stroomvoorziening van de Turkse luchthaven te willen zorgen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van Tesla’s nieuwste megabatterij: de Powerwall.

Directielid van bouwconsortium IGA, Mehmet Kalyoncu, laat weten dat ze het voorstel van Tesla beoordelen. “De Duitse EAS is ook geïnteresseerd. Wel hebben we liever dat we het zelf doen, dus gebruikmakend van onze eigen (nationale) middelen.”

Megavliegveld

De Turkse megaluchthaven wordt de grootste ter wereld en is inmiddels voor zeventig procent voltooid. De opening staat gepland in oktober 2018.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 14-11-2017

Nov 14, 2017
 • Levooo1995

  ♥to Tesla🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

 • Deli Balta

  Ik kan niet wachten tot oktober 2018 de feestelijke opening wil ik niet missen. Ik zou ook voor eigen middelen kiezen voor de stroomvoorziening van de allergrootste luchthaven ter wereld in Istanbul. Maar Turkije kan misschien Elon Musk en SpaceX gebruiken voor de bouw van eigen raketten en satalieten..wel uiteraard met Turkse software..

 • Turkse Turk

  Hmmm zakelijke inzicht… die man wil de Turken aan de haak slaan. Een slimme zet… ik hoop dat hij beseft wat de werkelijke potentie van Turkije is.

 • Deli Balta

  Nederlandse en Westerse kranten schrijven hier niks over, want ze willen niet dat de allergrootste luchthaven van de wereld bekend wordt en wel in Istanbul, en nu dus helemaal niet nu ze weten dat Elon Musk wil investeren hierin, jaloerze hypocrieten, ze gunnen Turkije niks.. ze denken alleen maar ikke ikke de rest mag stikke struisvogel je kan wel je kop in het zand steken, maar toch komt de allergrootste luchthaven in istanbul…. verry soon okt 2018 vroeg of laat het is onvermijdbaar.

  Normaal gesproken staat Elon Musk op de voorpagina met koeieletters van alle kranten tenzij het over Turkije gaat..zo proberen ze hollandertjes dom te houden hierover. Maar de Hollanders zijn niet dom ze hebben internet…

Loading posts...