<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2017

Erdoğan belt paus over Jeruzalem

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag vanuit Athene telefonisch contact gehad met paus Franciscus. Daarin zijn gedachtes uitgewisseld over de eenzijdige erkenningen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de Verenigde Staten.

Dat melden presidentiële bronnen.

De Turkse president heeft de paus van de Rooms-Katholieke Kerk erop gewezen dat er een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat moet komen, een die de grenzen uit 1967 heeft met als hoofdstad Oost-Jeruzalem, wil er vrede en stabiliteit komen in de regio.

“Geen enkel goed mens met (wat) geweten kan zwijgen voor deze erkenning”, zei Erdoğan tegen de paus. Hij bedankte de paus omdat de geestelijke leider reageerde dat niemand de situatie van Jeruzalem mag veranderen. Volgens de paus moeten de Verenigde Naties de status van de stad beschermen volgens de aangenomen resoluties en is Jeruzalem een unieke en heilige stad voor christenen, moslims en joden.

Ook kwam uit het telefoongesprek dat beide leiders op elk internationaal niveau de foute stappen van de VS gaan aankaarten. “Deze erkenning is tegen het internationaal recht en besluiten van de VN”, aldus Erdoğan en de paus, die ook hebben gezegd dat “de internationale gemeenschap hier niet stil voor mogen blijven”.

De Turkse president belt sinds woensdag alle leiders van moslimlanden om ze tijdens een islamitische top bijeen te brengen in Istanbul. (LEES meer)

De Russische president Vladimir Putin is donderdag ook gebeld door Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ATHENE | Gepubliceerd: 07-12-2017

Dec 07, 2017
Loading posts...