<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 06, 2017

Turkije: VS brengt chaos in regio, moslimlanden komen bijeen

Het Jeruzalem-plan van de Amerikaanse president Donald Trump brengt chaos met zich mee in de regio.

Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken als reactie op inspanningen van Trump om Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te erkennen. “Dit is een grote fout. Dit brengt geen stabiliteit en vrede naar de regio, maar chaos”, zei Mevlüt Çavuşoğlu.

De medewerkers van de Amerikaanse president laten weten dat de erkenning woensdag plaatsvindt.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gaf dinsdag aan dat het Jeruzalem-plan de rode lijn van Turkije en moslims is. Desnoods breekt Turkije alle diplomatieke banden met Israël en zullen Turken de gehele Islamitische wereld bijeenbrengen in Istanbul en oproepen tot actie, aldus Erdoğan. (LEES meer)

De Turkse presidentiële woordvoerder zei woensdag dat Al-Quds (Jeruzalem) de eer en gemeenschappelijke zaak van moslims is. “De OIS, Organisatie voor Islamitische Samenwerking, komt tijdens een top bijeen. Dat gebeurt op 13 december in Istanbul”, meldt Ibrahim Kalın.

De Turkse oppositiepartij CHP reageert dat “met de erkenning enkel een oorlogsscenario wordt gecreëerd in het Midden-Oosten”. Dat zei vicevoorzitter Engin Özkoç woensdag namens zijn groep.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-12-2017

Dec 06, 2017
Loading posts...