<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2019

Erdoğan betwijfelt democratieniveau westerse landen

Democratische landen dienen voorstander van democratie te zijn en partij te kiezen voor democratisch gekozen leiders. “Jullie dienen verkiezingsuitslagen te respecteren.”

Die uitingen deed de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag in Ankara naast zijn collega uit Malta, Marie-Louise Coleiro Preca. Hij verwees daarmee naar de Amerikaanse erkenning van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president, terwijl Nicolas Maduro de gekozen president van Venezuela is.

“Als Maduro een sterke houding aanneemt geloof ik dat de Venezolaanse bevolking hun gekozen president zal steunen,” vertelde Erdoğan.

“Als je de verkiezingsresultaten niet respecteert, dan is dit geen democratie, maar een totalitaire denkwijze”, haalde de Turkse president uit naar landen die de gekozen Maduro niet als president erkennen.

Maduro zette donderdag zijn tegenaanval in door alle Amerikaanse diplomaten 72 uur te geven om zijn land te verlaten. De VS weigert dat te gaan doen, terwijl Rusland de VS waarschuwt geen fouten stappen te moeten zetten in de regio. Venezuela kondigde donderdag later in de avond de terugtrekking van alle Venezolaanse officials in de VS aan.

“Geen enkel land mag een nieuwe leider benoemen in een ander land. Dit is een belediging van het Venezolaanse volk”, reageerde de Turkse regeringspartij.

Naast Turkije vindt Rusland dat de VS en het Westen zich niet moeten bemoeien met het olie- en goudrijke Venezuela. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-01-2019

Jan 24, 2019
Loading posts...