<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2019

Moskou reageert woedend op westerse bemoeienis met Venezuela

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bekritiseerde donderdag de westerse inmenging in interne aangelegenheden van het olierijke Venezuela.

“De ontwikkelingen in Venezuela laten heel goed zien hoe de progressieve westerse samenleving omgaat met het internationale recht, soevereiniteit en niet-inmenging in interne aangelegenheden door [zelf] een regering te plaatsen daar in Venezuela”, schreef Maria Zakharova op sociale media.

Woensdag erkende de Amerikaanse president Donald Trump de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als de interim-president van het land. Door de antidemocratische zet escaleerde de voortdurende vete tussen Washington en de gekozen president van Venezuela, Nicolas Maduro.

Maduro verbrak daarop de diplomatieke betrekkingen met de VS en eist dat alle Amerikaanse diplomaten binnen 72 uur het land verlaten.

Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Panama en Paraguay erkennen de Venezolaanse oppositieleider ook als ‘de nieuwe president’. Bolivia en Mexico staan achter Maduro.

Maduro haalt herhaaldelijk uit naar de VS door te zeggen dat Washington een economische oorlog voert tegen hem en zijn regering. Venezuela wordt sinds 10 januari opgeschrikt door protesten nadat Maduro werd beëdigd voor een tweede presidentstermijn na verkiezingen geboycot door de oppositie.

Turkije

Turkije sprak donderdag volledige steun uit voor Maduro. “Sta sterk, broeder.” (LEES meer)

De Turkse regeringspartij verklaarde dat het Venezolaanse volk is beledigd. “Geen enkel land mag een nieuwe leider benoemen in een ander land.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – MOSKOU | Gepubliceerd: 24-01-2019

Jan 24, 2019
Loading posts...