<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2019

Turkije steunt Venezuela: ‘Broeder Maduro, sta sterk’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag solidariteit geuit met de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Dat gebeurde nadat Washington de oppositieleider in het Venezolaanse Congres Juan Guaido als interim-president erkende.

De Turkse president zei telefonisch tegen Maduro: “Broeder Maduro, sta sterk. Turkije steunt je”, verklaarde presidentswoordvoerder Ibrahim Kalın. Die deelde ook de #WeAreMADURO hashtag om solidariteit te tonen op Twitter. Turkije zal “alles doen wat het kan voor Venezuela en staat aan kant van de democratie”.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde woensdag steun aan voor Guaido, die zich zelf uitriep tot ‘president van Venezuela’. Na het besluit van de VS volgden negen Zuid-Amerikaanse landen.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro reageerde met afschuw op de Amerikaanse antidemocratische erkenning en eiste dat alle Amerikaanse diplomaten binnen 72 uur Venezuela moeten verlaten. Donderdag reageerde de VS dat “niet te gaan doen”.

Maduro maakte die aankondiging tijdens een grote bijeenkomst met zijn aanhang voor het presidentiële paleis in de hoofdstad Caracas. Hij bedankte Turkije en de Turkse president in zijn speech voor de grote menigte.

Nieuwe wereld

De aanvallen op het olie- en aardgasrijke Venezuela namen met name toe nadat het land de banden met Turkije, dat als een broederland wordt gezien, naar een hoog niveau heeft getild en ook een nieuwe wereldorde beoogd. “De tijd van oude rijken van verpletterende suprematie is voorbij”, zei Maduro die ook aangaf dat “er een macht als Turkije nodig is voor de nieuwe wereldorde”. (LEES meer)

Maduro ziet Erdoğan als de leider van de nieuwe wereldorde. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-01-2019

Jan 24, 2019
Loading posts...