<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 09, 2018

Venezolaanse president: Erdoğan leider nieuwe wereldorde

De Venezolaanse president Nicolas Maduro ziet de Turkse president als de leider van de nieuwe multipolaire wereld.

Dat liet hij in een videoboodschap weten onderweg naar Ankara voor de beëdiging van Erdoğan.

“Ik ben onderweg naar Turkije voor beëdiging van de vriend van Venezuela en leider van de nieuwe multipolaire wereld Recep Tayyip Erdoğan”, zei Maduro.

Venezuela hoort ook bij deze nieuwe wereldorde, de zogeheten Alliantie der Beschavingen, waar niet een enkel politiek en economisch model wordt gehanteerd, zei de Venezolaanse president. “We zullen de vredesdiplomatie versterken. We gaan naar Turkije. Met de wil van God gaan we grote successen boeken”, voegde hij aan zijn woorden toe.

Turkije

Maduro zei vorig jaar in oktober ook dat het tijd is voor een nieuwe en betere wereld met meerdere centra die waarde geven aan alle culturele, politieke en economische modellen en een wereld waarin alle geloofsovertuigingen (daadwerkelijk) zullen worden gewaardeerd. Daarvoor is een macht als Turkije nodig, zei hij toen in Ankara. (LEES meer)

Ceremonie

Maduro was – in tegenstelling tot westerse en Europese leiders – maandag wel persoonlijk aanwezig bij de beëdiging van Erdoğan in Ankara (foto’s). Hij kwam samen met leiders van 21 andere landen, waaronder Qatar, Rusland en vele Afrikaanse landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-07-2018

Jul 09, 2018
Loading posts...