<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 12, 2018

Erdoğan boort ‘dreigende’ Griekse president compleet de grond in

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zondag stevig uitgehaald naar Griekenland. Zijn zware reactie komt na recente uitspraken van de Griekse president Prokopis Pavlopoulos richting Turkije dat Griekenland ‘niet het stuk landgebied bezit dat hen toebehoort’ en ‘Grieken als het moet kunnen doen wat hun voorouders vroeger ook hebben gedaan’.

“Laat ze eens kijken hoe ze eerder al in zee zijn gegooid en zijn weggejaagd tijdens de Slag om Sakarya”, reageerde Erdoğan zondag tijdens een grote partijbijeenkomst in Sakarya. “Duik eens in geschiedenisboeken in plaats van sprookjesboeken. Wie herinneringen wil opfrissen, mag het recente verleden eens bestuderen.”

De Turkse president benadrukte met klem dat Turkije, net zoals ‘toen’, de kracht heeft om zich te verdedigen. Hij voegde daaraan toe dat Turkije zich nooit vijandig heeft gedragen tegenover buurlanden en overige landen. “Wij hebben geen oog op grondgebied van een ander”, aldus Erdoğan.

Turkije riep Griekenland afgelopen week respect te tonen voor het internationale recht en landsgrenzen van Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SAKARYA | Gepubliceerd: 12-03-2018

Mar 12, 2018
Loading posts...