<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2017

Erdoğan corrigeert Merkel namens moslims: Zeg dat niet

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag tijdens haar staatsbezoek aan Turkije meegekregen terreur niet te moeten associëren met moslims en de Islam. Zij gebruikte tijdens een persconferentie in Ankara de woorden ‘Islamitische terreur’.

De correctie kwam van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Ik heb het haar ook uitgelegd. Die uitlating maakt ons moslims erg droevig. Zoiets mag niet gezegd worden, omdat het fout is en verkeerd wordt begrepen, ook door het volk. Want Islam en terreur kunnen niet geassocieerd worden. Islam betekent vrede”, sprak Erdoğan.

“Als we steeds het woord terreur gebruiken met een woord dat vrede betekent, raak je de gelovigen van dat geloof erg hard”, legde Erdoğan uit die nog niet klaar was met zijn les: “Het is triest als we door terreurgroep Daesh de woorden Islamitische terreur gaan gebruiken. Gebruik dat alstublieft niet meer. Want als men dat blijft zeggen, moeten wij ons verdedigen. Als we stil blijven, denkt men dat we dat accepteren. Ik als moslim, ik als moslimpresident kan dat niet accepteren. Er is geen ander land op de wereld dat zo hard strijdt tegen Daesh als Turkije.”

De Turkse president benadrukte ook dat landen enkel blijven praten als het om de strijd tegen terreurgroep Daesh gaat. “Wij strijden, wij maken het waar”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-02-2017

Feb 03, 2017
Loading posts...