<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 13, 2016

Erdogan: Europa komt beloftes niet na, jammer dan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft vrijdag tegen de Duitse tv-zender RTL gezegd dat de Europese Unie gemaakte afspraken over de vluchtelingendeal niet nakomt.

“Europa komt zijn beloftes niet na. Wij willen tegelijkertijd ook stappen zetten. Als ze de afspraken niet nakomen, alvast excuses, gaan we ermee stoppen [gaan de deuren open]”, zei de Turkse president tegen de Duitse zender.

Erdoğan liet het niet alleen bij kritiek op Europa, ook had hij iets te zeggen over de Duitse bondskanselier. “De couppoging was op 15 juli. Merkel belde mij op 18 juli. Ze zei dat ze graag zag dat onze maatregelen hun niet ongerust zouden maken. Dit heeft ons pijn gedaan. We doen niets uit wraak”, liet Erdoğan weten. “Ze konden op zijn minst een vertegenwoordiger sturen naar Turkije na de mislukte staatsgreep als steun, net zoals in Parijs [Charlie Hebdo]. Tot nu toe heeft de algemene secretaris van de Raad van Europa, een Europese minister en de minister van Buitenlandse Zaken van Qatar ons bezocht na de aanval op de Turkse democratie, waarbij 240 mensen zijn vermoord en meer dan 2.000 mensen gewond zijn geraakt.”

Geen respect

De Turkse president liet aan de Duitse tv-zender weten geen respect te hebben voor het oordeel van het Duitse Constitutioneel Hof, dat een videoconferentie van Erdoğan heeft verboden in Berlijn. “Ik heb op dit punt geen respect voor de Duitse justitie”, aldus Erdoğan.

Erdoğan Europa komt beloftes niet na, jammer dan (2)

Europese houding

Turkije reageerde eerder ook al op de begriploze houding van Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

Aug 13, 2016
Loading posts...