<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2016

Turkije reageert op begriploze houding Europa

De Turkse minister van Justitie, Bekir Bozdağ, heeft aan Europa laten weten teleurgesteld te zijn dat er zeer weinig steun is gekomen vanuit het Westen na de mislukte staatsgreep in Turkije.

Bozdağ zei dat na de woorden en bezoek van Thorbjorn Jagland in Turkije, algemeen secretaris van de Raad van Europa, de belangrijkste Europese mensenrechtenorganisatie.

“We hebben aan Jagland verteld hoe ons volk, parlement, president en premier heeft gestreden tegen de coupplegers, op gevaar voor eigen leven”, sprak Bozdağ. “We bedanken Jagland, die ons sinds het begin heeft gesteund en duidelijk liet weten aan wiens kant hij stond, maar we kregen niet de steun van het Westen die we hadden verwacht tijdens de couppoging.”

Jagland

Jagland, tot nu toe de hoogste Europese vertegenwoordiger die Turkije bezoekt, noemde de couppoging “schandalig” en meldde dat Europa te weinig begrip heeft getoond voor de situatie in Turkije. De secretaris-generaal gaf ook aan dat de strijd van de Turken gewaardeerd moet worden. “Turkije is zo’n belangrijk Europees land. De houding van het Turkse volk was heel belangrijk”, liet Jagland weten. “We moeten hun feliciteren. Daarom zijn we hier.”

Westerse steun

Eerder ergerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zich ook aan de minimale steun vanuit het Westen. “Geen enkele Europese leider heeft de moeite genomen om Turkije te bezoeken na de couppoging”, zei Erdoğan dinsdag. “Het Westen steunt terrorisme en kiest de kant van de coupplegers. De couppoging was niet alleen in Turkije gepland, maar ook in het buitenland”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 04, 2016
Loading posts...