<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 23, 2019

Erdoğan: Europeanen leven veilig dankzij Turkije

Europa dankt zijn huidige vrede en veiligheid aan de offers van Turkije en Turken, benadrukte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag tijdens een drukbezochte bijeenkomst. Het land vangt al jaren meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen op, waaronder ook die door Europa zijn teruggestuurd.

Minstens 500.000 Syrische vluchtelingen wachten op Turkije om de noordelijke Syrische stad Manbij veilig te stellen, momenteel onder de controle van terreurgroep YPG, de Syrische PKK.

De Turkse president riep Europa en de VS op om deze wachtende Syriërs te steunen en de terugkeer naar hun land te vergemakkelijken. “Deze Syriërs zullen niet naar andere landen reizen als ze de kans krijgen om een humaan leven te leiden in de door Turkije gecreëerde veilige zones in Syrië. De Syrische bevolking maakt geen onderscheid tussen Daesh en YPG.”

Turkije bereidt een derde grootschalige buitenlandse antiterreuroperatie om Noord-Syrië verder schoon te vegen van met name YPG-terroristen, gesteund door de VS.

Eerder lieten Turkse autoriteiten ook weten dat de veiligheid van Europa afhankelijk is van Turkije (LEES meer), zo ook benadrukt door de NAVO. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAHRAMANMARAŞ | Gepubliceerd: 23-02-2019

Feb 23, 2019
Loading posts...