<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2021

Erdoğan geeft Nederland en co lesje rechtsstaat

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft maandagavond in een volkstoespraak gereageerd op de ommezwaai van de tien bemoeiende ambassadeurs, waaronder de Nederlandse. Zij moeiden zich in de Turkse rechtsgang en eisten vrijlating van een persoon die als een spion en onruststoker wordt gezien en de Soros van Turkije wordt genoemd. De landen gaven in een tweede verklaring maandag, nadat zondag de Turkse leider alle tien de ambassadeurs wilde deporteren, aan niet meer te zullen bemoeien met de interne aangelegenheden van Turkije.

Erdoğan wees de bemoeiende landen op het feit dat “zelfs de Turkse wetgevende en uitvoerende organen zich volgens de grondwet niet met Turkse rechtszaken kunnen bemoeien”. Ook mag en kan het Turkse parlement geen reactie uiten tijdens een rechtsgang.

En daarom viel de westerse inmenging zeer verkeerd. “Als staatshoofd is het onze plicht tegenover wie dan ook, met onze onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke macht, om te reageren op dit gebrek aan respect jegens onze leden van de rechterlijke macht. Deze houding is een grote belediging voor alle leden van de rechterlijke macht, inclusief onze rechters, aanklagers en advocaten”, benadrukte Erdoğan. “Turkije zoekt geen ruzie en is nooit uit op escalatie”, maakte hij iedereen duidelijk. “We willen enkel onze rechten verdedigen en komen altijd op voor onrecht.”

“Degenen die terugkeren naar hun oude gewoonten en de vriendelijkheid van Turkije als zwak beschouwen, zullen het antwoord krijgen dat ze verdienen, zolang ze niet toegeven wat ze verkeerd hebben gedaan”, vervolgde de Turkse president.

‘Oprechtheid’

Ook trok Erdoğan de “oprechtheid” en “menselijkheid” van deze tien landen in twijfel. De bemoeiende landen zijn nergens te bekennen als het daadwerkelijk gaat om onrecht in de wereld. “Terwijl er zoveel leed, pijn en onrecht is in de wereld [en zoveel gedaan moet worden om dit op te lossen], houden ze zich constant bezig met Turkije [en laster]. Niemand kan ons doen geloven dat zij uit zijn op rechtvaardigheid of menselijkheid. We horen ze niets zeggen over de vele onrechtvaardigheden in de wereld [Morsi (Egypte), Rohingya, Irak, Syrië, vluchtelingen, coups in Afrika en vele andere zaken].”

“Vergeet ook niet de stormen die ze relatief recent lieten uitbreken na de juridische coup (17-25 december) op onze rechterlijke macht. Herinner ook de misdaden van de PKK, die loopgraven groeven in onze steden en het bloedbad van de HDP (6-8 oktober). Herinner ook de bloedige aanslagen van de PKK en IS (Daesh) in onze grensgebieden. En natuurlijk de couppoging op 15 juli (2016). Waar waren toen deze moraalridders en zogenaamde democratiepredikers? Laat staan de waarheid, gerechtigheid en legitimiteit: zag iemand hen [de tien landen] de kant van de menselijkheid kiezen [het slachtoffer, Turkije]? Integendeel: ook toen steunden ze de terroristen en coupplegers en is beoogd de gekozen regering van Turkije diplomatiek en via de media in het nauw te drijven.”

Erdoğan: “Met de hulp van Allah en de steun van ons volk, hebben we al hun plannen altijd in duigen laten vallen. Ze kwamen steeds van een koude kermis thuis. Wat er ook gebeurt, wij zullen niet zwichten en onze doelen in 2023 halen. Wat ze met terreur en een staatsgreep niet hebben kunnen doen, proberen ze nu door op valse wijze onze economie aan te vallen [wisselkoersmanipulatie]. Ondanks dat we hier een hoge prijs voor betalen en veel offeren, steken we ook daar een stokje voor en gaan de strijd nooit opgeven. Anatolië strijdt al meer dan 1.000 jaar. En wel dagelijks.”

Westerse media

“Tijdens de Gezi-protesten [met desastreuze economische gevolgen, zo’n 150 miljard euro], hebben westerse media hier een maand lang alles live uitgezonden. Maar bij soortgelijke protesten in Europese hoofdsteden werd alles afgeschermd door dezelfde mediagroepen”, onderstreepte Erdoğan.

Respect

Voortaan zullen bemoeizuchtige en hooghartige landen het Turkse volk en onafhankelijkheid moeten respecteren, benadrukte de Turkse leider. “Laat ik duidelijk zijn: wie dat niet doet, wie hij of zij moge zijn, zal moeten vertrekken.”

Kolonisten

In dezelfde toespraak vuurde Erdoğan ook op het koloniale verleden van vele westerse landen. “Turkije verstevigt zijn banden met Afrika en dat doet zeer bij landen met een roofverleden. Jammer dan: we zullen met onze Afrikaanse broeders bouwen aan een gezamenlijke toekomst. We zullen voor ongemak blijven zorgen bij kolonisten.”

‘Osman’ Kavala

Over de desbetreffende persoon, O. Kavala, duiken meer analyses, veelal zeer duistere, op. Onderzoeksjournalisten laten weten dat “hij een Grieks-Franse afkomst heeft, in de VS is opgeleid, ‘Osman’ is genoemd om te kunnen infiltreren in het Turkse volk en alles op alles heeft gezet om Turkije te verdelen”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-10-2021

Oct 25, 2021
Loading posts...