<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2019

Erdoğan haalt zeer hard uit naar kwaadaardige internationale media

President Recep Tayyip Erdoğan benadrukte donderdag het belang van persvrijheid en pluralisme in een gezonde samenleving.

“We willen een vrijere en meer pluralistische Turkse pers waarin alle ideeën worden vertegenwoordigd”, sprak Erdoğan tijdens een prijsuitreiking voor media en journalistiek, de Media Oscars, in de hoofdstad Ankara. Die werd bijgewoond door veel bekende Turkse journalisten, nieuwssprekers, acteurs en mediapersonen.

De Turkse president zei dat internationale media doelbewust niet over de prestaties en successen van Turkije schrijven en berichten. “De houding van internationale media tegenover Turkije is verreweg van objectiviteit. Dat komt vanwege besluiten van Turkije in internationale en regionale kwesties.”

Erdoğan somde meerdere media-aanvallen en aantijgingen op. “Het ziet er naar uit dat sommige [duistere] machten zich storen aan onze vastberaden houding als het gaat om kwesties in landen zoals Palestina, Syrië, Egypte, Libië en Jemen. We zien met zijn allen hoe die zogenaamde ‘vrije en onpartijdige’ buitenlandse mediaorganen allemaal [negatieve] propagandamachines worden als het over Turkije gaat.”

Met name buitenlandse berichtgevingen over de verraderlijke couppoging in 2016 in Turkije zijn schandalig te noemen, benadrukte de Turkse president. “We zijn allen getuige hoe ze hun teleurstelling uitten in krantenkoppen. Er was er een die zelfs klaagde [BBC] omdat niemand toen negatief wilde praten over de Turkse regering.”

Die mediagroepen hebben alles uit de kast gehaald om de heldendaad van het Turkse volk en bescherming van de democratie in de doofpot te stoppen, vervolgde Erdoğan. “Iedereen is getuige hoe ze die coupplegers probeerden op te hemelen. Ze blijven tot op de dag van vandaag kant kiezen.”

“Ze probeerden de PKK-terroristen die Syrische vluchtelingen vermoorden weer te spiegelen als zogenaamde ‘vrijheidsstrijders’, terwijl Turkije al die vluchtelingen opvangt. Ze probeerden Turkije te associëren met terreur. De grote leugen van FETO-leden dat Turkije ‘Daesh (IS) zou steunen’ is breed opgenomen door internationale media.”

Internationale nieuwskanalen kiezen liever “kant dan objectiviteit, verdraaiing in plaats van de waarheid en vooroordelen in plaats van onpartijdigheid”, onderstreepte Erdoğan. “Elk mens heeft recht op de waarheid. Journalisten dienen eerlijk te werk te gaan. Dat geldt ook voor politici. Mediagroepen die hun betrouwbaarheid hebben verloren, dragen niets bij aan hun volgers en de mensheid.”

Eerlijke media

Succesvolle nieuwsprogramma’s en mediapersonen die zich wel aan journalistieke fatsoensregels hielden, vielen in de prijzen.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 30-08-2019

Aug 30, 2019
Loading posts...