<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 29, 2018

Erdoğan heeft stevige boodschap voor de wereld vanuit megavliegveld Istanbul

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens de openingsceremonie van ’s werelds grootste luchthaven in Istanbul de wereld opgeroepen tot het gezamenlijk bouwen aan een mondiale toekomst zonder haat, vijandigheden en onderdrukking.

Turkije wil de grote doelen dat het land heeft niet alleen voor zichzelf bereiken, “maar ook voor al onze bondgenoten”, sprak Erdoğan duizenden gasten toe in de splinternieuwe megaterminal van Istanbul Airport.

De Turkse president benadrukte dat het Turkse volk een schone geschiedenis heeft. “We zijn een volk dat in de volksgeschiedenis geen schandalige zaken of donkere vlekken kent zoals uitbuiting, genocide of haatdelicten. Iedereen die ons vriendschappelijk en zonder vooroordelen benadert, met hen zullen we samenwerken.”

Erdoğan: “Ik roep al onze regionale en mondiale bondgenoten op tot het bouwen aan een vredige en veilige toekomst voor de wereld. Laten we gezamenlijk deuren openen die leiden tot liefde, vrede en solidariteit en niet de deuren die leiden tot vijandigheden, oorlogen, pijn en onderdrukkingen. Laten we een wereld aankondigen die moed zal geven aan kinderen en onschuldige en onderdrukte mensen.”

De opening van het prestigeproject van Turkije is bijgewoond door vertegenwoordigers, waaronder vele presidenten en ministers, uit tientallen landen en leiders van meerdere geloofsovertuigingen. (LEES meer + exclusieve FOTO’S)

De nieuwe luchthaven van Istanbul wordt gezien als het nieuwe kruispunt van de wereld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 29-10-2018

Oct 29, 2018
Loading posts...