<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2021

Erdoğan ingeënt met CoronaVac-vaccin

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag zijn eerste dosis van het Chinese CoronaVac-vaccin toegediend gekregen.

Dat gebeurde in het stadsziekenhuis van Ankara. “Ik ben ook gevaccineerd”, schreef Erdoğan op Telegram.

“Het zal een goede stap zijn als vooral alle politieke leiders en parlementsleden vaccinatie aanmoedigen”, zei de Turkse president tegen journalisten. Erdoğan benadrukte dat sleutelfiguren van zijn regeringspartij ook samen met hem ingeënt zijn.

De Turkse president betuigde zijn condoleances aan alle covidslachtoffers en wenste hen Allah’s genade. Ook hoopt hij dat covidpatiënten in ziekenhuizen spoedig herstellen.

Erdoğan prees ook de strijd van het Turkse zorgpersoneel tegen het longvirus. Hij zei ook dat tot nu toe meer dan 250.000 gezondheidswerkers in het hele land zijn gevaccineerd.

Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid heeft Turkije 1,1 miljoen gezondheidswerkers die binnen een maand worden gevaccineerd.

Woensdag kreeg de Turkse gezondheidsminister Fahrettin Koca het allereerste vaccin uit China. Het vaccinatieproces in het land is online te volgen, zei hij. (LEES meer + VIDEO)

De eerste lading van 3 miljoen doses van het Chinese SinoVac-vaccin, welk geen mRNA-vaccin is, arriveerde op 30 december in Turkije en werd sindsdien steekproefsgewijs getest. Turkije krijgt er nog 25 tot 30 miljoen, aldus Erdoğan, die ook zei dat vaccinatie vrijwillig is.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-01-2021

Jan 14, 2021
Loading posts...