<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2017

Erdoğan kaart zionisme aan tijdens moslimtop

Turkije heeft met de historische en succesvolle moslimtop in Istanbul opnieuw aan de wereld laten zien dat Palestina en daarmee Al-Quds (Jeruzalem) er niet alleen voor staat.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de islamitische top voor Al-Quds in Istanbul, waar ruim vijftig moslimlanden bijeenkwamen. (KLIK voor foto’s)

De Turkse president liet tijdens zijn speech de landkaart van Palestina zien. “In de jaren dertig behoorde het groene gebied links op het plaatje geheel toe aan Palestina. De witte stipjes die zichtbaar zijn, waren Joodse nederzettingen. Vanaf 1947 trad het verdeelplan van de Verenigde Naties in werking, met als gevolg dat een deel van Palestina aan Israël is gegeven (witte delen). Zoals te zien is, groeit Israël. Tussen 1947 en 1967 is Palestina verkleind, Israël vergroot.”

Wolf

De Turkse president gaf ook een voorbeeld over hoe de verdeling van Palestina is verlopen: “Men kent het verhaal van de wolf en schaap. Zelfs een wolf doet niet aan zo’n oneerlijke verdeling. De echte eigenaren van dit stuk land zijn Palestijnen. Kijk eens wat er nu is gebeurd. Wat Israël in 1947 (stipjes) was, is nu Palestina geworden. Vandaag de dag heeft Israël zich over het hele land verspreid en gebieden bezet. Nog vinden ze dit niet genoeg en maken plannen om Palestina in zijn geheel in te nemen”, legde Erdoğan uit.

“Trump wil dat ook bereiken. Waarom? Omdat dit een plan is evangelisten en zionisten. Deze zionistische mentaliteit kreeg niet wat het wilde van Sultan Abdülhamid, nu proberen ze het opnieuw. We hebben de wereld laten weten dat Al-Quds onze rode lijn is”, vertelde Erdoğan.

Illegaal

De Turkse president noemt het Amerikaanse besluit “illegaal, onlogisch en immoreel”. “De moslimtop van vandaag is een historisch antwoord op de provocatie van de Amerikaanse regering. Namens 1,7 miljard moslims hebben we vandaag nogmaals het besluit van de VS geweigerd. De Organisatie voor Islamitische Samenwerking pleit voor een onafhankelijk Palestina, één die de grenzen van 1967 heeft met als hoofdstad Al-Quds. Vandaag is Al-Quds erkend als hoofdstad van Palestina”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-12-2017

Dec 14, 2017
Loading posts...