<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 01, 2022

Erdoğan ontvangt Rutte in Madrid, wijst Grieken de deur

Turkije en Nederland hebben elkaar donderdag gesproken op de NAVO-top in Madrid.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ontving premier Mark Rutte uit Nederland. De bijeenkomst was gesloten voor de pers.

De Turkse delegatie bestond verder uit de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu, defensieminister Hulusi Akar, presidentiële woordvoerder Fahrettin Altun, inlichtingenchef Hakan Fidan en parlementariër en de Turkse NAVO-assembleevoorzitter Osman Aşkın Bak.

Grieken

Werd tijd vrijgemaakt voor Rutte, konden de Grieken fluiten naar een bijeenkomst. Dat komt omdat Griekenland de neutrale eilanden nabij Turkije bewapent en de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis Turkije recent in de VS tot op de bot heeft bekritiseerd en op smekende wijze de Amerikanen heeft gevraagd geen F-16’s te verkopen aan de Turken. Ook hebben de Grieken 147 keer het Turkse luchtruim geschonden.

De Griekse premier heeft geen goede intenties, zei Erdoğan daarover. “Zolang Mitsotakis zich niet leert te gedragen, bestaat hij niet meer voor mij en heeft Turkije geen tijd voor Griekenland.”

De Turkse president benadrukte vrijdag dat Turkije geen oorlog wil met Griekenland, maar de Grieken de boel blijven provoceren. (LEES meer)

Terug naar Rutte

Erdoğan en Rutte hebben dit jaar elkaar vaker gesproken. Toppunt was het bezoek van Rutte aan de Turkse president in Ankara eind maart dit jaar. Rutte was daar zeer lovend over Erdoğan en Turkije en bedankte hen voor meerdere geopolitieke zaken. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-07-2022

Jul 01, 2022
Loading posts...