<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2018

Erdoğan reageert zeer hard op abnormale koers valuta en economische aanval

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft uitgehaald naar lobbygroepen die de Turkse economie manipuleren. “Ze wrijven in hun handen, maar dat zal vies tegenvallen. Hen wacht teleurstelling, met name de rentelobby.”

Turkije heeft alle maatregelen genomen, liet Erdoğan weten tijdens een grote toespraak in Bayburt, de stad waar hij de meeste stemmen kreeg. “Dollar doet ons niets, maak je geen zorgen. Het zijn lastige tijden, maar ook dit gaan we overwinnen.”

De Turkse president liet weten naar het grote plaatje te moeten kijken in plaats van de Turkse economie te beoordelen op basis van koersgang van buitenlandse valuta. “Ze hebben ons de (economische) oorlog verklaard. Het Turkse volk zal gepast reageren door hun buitenlandse valuta in te wisselen. Dit volk is niet bang van langsvliegende kogels, gevechtsvliegtuigen en tanks, laat staan van dreigingen (uit de VS). Wie denkt dat Turkije zal buigen, kent het Turkse volk niet.”

Erdoğan zei eerder op de dag dat “zij de dollar hebben, maar wij Allah”. De abrupte stijgingen van de koers laten zien dat het niet om een economische gebeurtenis gaat, sprak de Turkse president. “Het moge duidelijk zijn dat de reden van de gebeurtenissen niet is wat het lijkt. Ze denken dat Turkije zal buigen en verliezen, binnenkort krijgen ze erge spijt.”

De Turkse lira maakte vrijdag op “onverklaarbare wijze en oneconomische redenen” enorme duikvluchten en stijgingen mee. Dat gebeurt sinds de VS Turkije met sancties bedreigde en enkele heeft opgelegd.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BAYBURT | Gepubliceerd: 10-08-2018

Aug 10, 2018
Loading posts...