<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2017

Erdoğan snoeihard: Sommige landen denken dat de wereld hun eigendom is

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zich ongekend hard uitgesproken tegen de huidige wereldorde, gang van mondiale zaken en wereldbestuur. “Het deugde al niet en wordt nu steeds krommer en erger”, zei hij met name refererend naar de enorme (westerse) steun die terreurgroepen zoals Deash (IS) en PYD ontvangen. “De genadeloze macht en bezetter is weer bezig met het vernietigen van beschavingen en hun erfgoed. Turkije is een van deze doelwitten.”

Dat zei hij in een toespraak in Gümüşhane tijdens een bijeenkomst van zijn partij.

“Sommige landen denken dat de wereld hun eigendom is. Ze gedragen zich alsof ze de eigendomspapieren van de wereld hebben. Dat leidt hun tot de gedachte dat ze het recht hebben hun eigen regels op te stellen en deze weer te schenden wanneer ze dat willen”, haalde Erdoğan uit.

“Maar laten we eens naar de geschiedenis kijken: Vele farao’s, tirannen en onderdrukkers die zich op dezelfde wijze hebben gedragen, hebben tot de ondergang van de regio, maar ook tot hun eigen ondergang gezorgd. De machten die niets anders kunnen dan vermoorden en verwoesten, hebben ervoor gezorgd dat we, zelfs tot op de dag van vandaag, niet alles te weten zijn gekomen over enkele hoogontwikkelde beschavingen. Als je kijkt naar de vernietiging van beschavingen in Iran, Irak, Syrië, Egypte, Noord-Afrika, Andalusië, Zuid-Azië en Zuid-Amerika kom je altijd soortgelijke verhalen tegen”, zei Erdoğan.

“Maar wat het meest opvallend is, is dat deze machten die beschavingen vernietigen, zelf niet lang hebben kunnen voortbestaan. Sommigen zijn in zeer korte tijd ondergegaan of hebben ze zich teruggetrokken in hun hol. We hebben vandaag weer met deze genadelozen te maken. Het erfgoed wat is overgebleven van hoogontwikkelde beschavingen, is weer doelwit van deze bezettende vuile macht. Turkije is ook een van de doelwitten”, vertelde Erdoğan.

De Turkse president benadrukte ook dat “Turkije al deze vuile plannen zal laten mislukken” en gaf voorbeelden uit de geschiedenis van Anatolië. Erdoğan zei ook dat “het om dezelfde macht gaat die achter de deal tussen de terreurgroepen Daesh en PYD/YPG in Raqqa zit en ook achter de samenwerking tussen de terreurbewegingen PKK en FETÖ in Turkije”.

Verenigde Staten

Dit weekend was de Turkse president ook snoeihard tegen de Verenigde Staten en ‘vroeg’ zich af wie Daesh heeft opgericht. Hij gaf aan dat de VS vele dollars heeft overgemaakt naar Deash. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GÜMÜŞHANE | Gepubliceerd: 20-11-2017

Nov 20, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...