<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 27, 2019

Erdoğan test Turkse ‘auto van de eeuw’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan kroop vrijdag achter het stuur van de Turkse auto. Het ultramoderne voertuig is zeer lovend ontvangen door de Turken, blijkt uit eerste reacties op social media.

De langverwachte auto’s van Turkije zijn in Gebze onthuld. Het elektrische voertuig zit boordevol nieuwste, autonome en baanbrekende technologieën. Er wordt naast 5G-connectie ook gesproken van een “holografische assistent” aan boord. De slimme auto wordt de ruimste, snelste en de goedkoopste in zijn klasse.

De Turkse auto komt in twee smaken: een versie met 200 pk (2WD) en 400 pk (4WD). De actieradii zijn respectievelijk 300 en 500 kilometer. De acceleraties naar 100 kilometer per uur duren zo’n 7,6 seconde (200 pk) en 4,8 seconde (400 pk). Snel opladen kan binnen 30 minuten (80 procent opgeladen).

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was trots en hard in zijn toespraak. “Dit land produceerde vroeger al zijn auto’s, vliegtuigen en wapens. We weten dondersgoed dat de boel destijds is gesaboteerd en fabrieken zijn opgeblazen. Het is geen geheim meer wie rechtstreeks en wie in opdracht daar achter zaten. Nu zijn dezelfde [kwaadaardige] groeperingen weer bezig. Dit keer krijgen ze geen kans, wat [58 jaar geleden] wel het geval was bij de Devrim. Deze auto van de eeuw is nu niet meer tegen te houden. Als het Turkse volk iets wil, kan het dat bereiken. En zelfs wel [nog] beter [dan de rest]. Turkse ingenieurs werken dag en nacht aan de auto.”

De Turkse president eerde ook het brein achter Devrim, ingenieur, politicus en voormalig premier van Turkije Necmettin Erbakan, tevens de vroegere leider van Erdoğan.

De Turkse auto zal in de grote industriestad Bursa worden geproduceerd. Dat zal voor 4.323 banen zorgen.

Turkije verwacht jaarlijks 175.000 auto’s te produceren. Het land bezit alle intellectuele en industriële eigendomsrechten.

De Turkse autogroep TOGG, bestaande uit de reuzen Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell en Zorlu Holding – evenals de Unie van Kamers en Beurzen van Turkije (TOBB), sloeg in juni 2018 de handen ineen om de auto van Turkije te ontwikkelen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 27-12-2019

Dec 27, 2019
Loading posts...