<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 09, 2019

Erdoğan: Turkije heeft geen koloniale trekjes en is niet bemoeizuchtig

Turkije heeft er nooit naar gekeken om landsgrenzen uit te breiden of te interveniëren buiten zijn grenzen, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag in Bosnië en Herzegovina.

“Ik zou willen benadrukken dat de Republiek Turkije nooit met een expansionistisch of interventionistisch perspectief heeft gehandeld ”, sprak Erdoğan in een militaire basis in Sarajevo.

“Zoals we altijd benadrukken: we hebben geen oog op het land, soevereiniteit en interne zaken van wie of welk land dan ook”, zei hij tijdens zijn bezoek aan het National Support Union Command van de Turkse missie in Bosnië en Herzegovina binnen de vredesmacht van de Europese Unie.

“We proberen alleen onze eigen nationale veiligheid, de veiligheid van het leven en eigendom van onze burgers te garanderen”, legde hij uit.

Erdoğan begroette ook Turkse soldaten en zei dat Turkije speciale aandacht hecht aan vrede en veiligheid in Bosnië. “Ik zou graag iedereen van u willen bedanken voor het [uitvoeren van] uw taken namens het land en de natie.”

De Turkse president benadrukte ook dat Turkije niet de luxe heeft om gewoon te zitten en blindelings de ontwikkelingen in Europa, Noord-Afrika, de Kaukasus, de Balkan of Centraal-Azië te volgen, “aangezien gebeurtenissen daar Turkije zowel direct als indirect beïnvloeden”.

Erdoğan is op een tweedaags werkbezoek in Bosnië. Hij zei ook dat Turkije Europa beschermt, maar daarin niet wordt gesteund. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SARAJEVO | Gepubliceerd: 09-07-2019

Jul 09, 2019
Loading posts...