<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 22, 2016

Erdogan: Turkije staat naast België op deze moeilijke dag

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag gezegd dat Turkije naast België staat op deze moeilijke dag.

“De Turkse bevolking, die met laffe aanslagen te maken heeft gehad van diverse terreurgroepen, voelt het verdriet van de Belgische bevolking ook diep uit het hart. We delen het verdriet van België. De aanslagen in Ankara door terreurgroep PKK, in Istanbul door terreurgroep Daesh (IS) en nu in Brussel laten opnieuw zien dat er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen deze terroristen”, zei Erdoğan.

De Turkse president benadrukte dat Turkije klaar staat om elk vorm van steun te bieden aan België. “De afschuwelijke aanslag in Brussel heeft nadrukkelijk aangetoond dat terreur geen vrijheidsstrijd is en dat we met zijn allen moeten strijden tegen terreur zonder onderscheid te maken. We staan klaar voor onze bondgenoot België”, aldus Erdoğan.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de aanslag veroordeeld en vervloekt. “We vervloeken deze onmenselijke daad.”

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu vervloekte de terreuraanslag tijdens zijn wekelijkse toespraak in Ankara en riep op tot eenheid tegen terrorisme.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Mar 22, 2016
Loading posts...