<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2017

Erdogan: We zijn verplicht moslims in Myanmar te helpen, óók als de wereld zwijgt

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft opnieuw benadrukt dat Turkije niet stil zal blijven voor de gebeurtenissen in Myanmar, terwijl de wereld wel blind en doof blijft voor de moord op moslims in Rakhine.

“Ook al blijft iedereen stil, wij zullen niet zwijgen”, zei Erdoğan na een moskeebezoek tegen journalisten. “We proberen ook internationale mechanismen actie te laten ondernemen.”

De Turkse president beklemtoonde dat Turkije haar humane plicht voor de Rohingya’s in Rakhine zal vervullen. “De islamitische wereld reageert niet als eenheid op deze massamoorden. Dit maakt het moeilijker voor ons. We zijn de Rohingya-moslims als het trouwe Turkse volk onze humane hulp verschuldigd en zullen de situatie tot het uiterst volgen. De Turkse reddingsdienst AFAD en (Turkse hulporganisatie) Rode Halve maan [en TIKA – red.] zijn bezig voor de regio. We zullen met al onze kracht blijven strijden tegen het kwaad, zelfs met onze hart”, sprak Erdoğan.

Over enige kritiek van bepaalde geluiden wat Turkije te zoeken heeft in Myanmar was Erdoğan zeer duidelijk: “Zij kennen hun geschiedenis en voorouders niet. Ze weten niet eens dat er een graf van gestorven Turkse militairen ligt in Myanmar. Rakhine mag wel ver liggen, maar ligt net zoals veel landen als Pakistan en India binnen de grenzen van onze hart. Moge dat duidelijk zijn.”

De Turkse president gaf ook aan dat Turkije als de voorzitter van de OIS, Organisatie voor Islamitische Samenwerking, constant spreekt met leiders van moslimlanden en de VN. “De mensheid blijft ongevoelig voor deze massamoorden die voor de ogen van de wereld plaatsvinden. Het is belangrijk dat dit aan bod komt bij de Algemene Vergadering van de VN.”

De VN liet deze week weten Turkse hulpverzoeken “positief en bemoedigend” te vinden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-09-2017

Sep 06, 2017
 • Tamer Aslantas

  De wereld is mensen zoals jou ook zat Ben, believe me! Helaas heb jij een verkapte beeld van de Islam en van de werkelijkheid. Jij weet zo weinig maar doet alsof je Islamoloog bent. Mag ik je een aantal verwijzingen geven naar echte geleerden over de Islam en wat de Islam predikt? Het is nog met onderbouwing ook. Zo nee, tja dan ben je niks anders dan een trol, sorry.

 • Ben Steker

  Al ruim een decennium beweer ik dat de jihadistische dreiging niet te vergelijken valt met de terreur van de IRA of andere groepen. Dit is intenser en breder. Het gaat hier om een religieuze ideologie die onder het mom van de godsdienstvrijheid zichzelf in een razendsnel tempo aan het vermenigvuldigen is.
  En dan hebben we het nog niet over al die salafistische centra die een aanzienlijk aantal moslims rekruteren voor de ideologie van het kwaad. De religie van de vrede zit in de ramadan, ‘een maand van bezinning’. Wat een absurde kwalificatie voor deze vastenmaand!
  De ideologie van het kwaad moet worden bestreden. Het is een juridische, politieke en militaire expressie van de oorspronkelijke islam.
  Ook geeft het duidelijkheid aan moslims in Europa: ze dienen de islam aan te passen aan de Europese traditie. Moslims hier moeten de islam ontdoen van het jihadisme en het militarisme. Bovendien moeten ze bereid zijn om de islamisten binnen hun gemeenschappen keihard aan te pakken.
  Dar zien we helaas nog weinig van.
  De religie van vrede verkeert al een aantal eeuwen in oorlog met Europa. Het valt niet meer te relativeren: in acht minuut tijd vermoorden ze immers met eenvoudige middelen zeven mensen.

 • Tamer Aslantas

  Al ruim een decennium zijn er een duizendvoud Moslims vermoord door de handen van het Westen onder het mom van democratie en het Christendom. Toen Bush en Blair Irak binnenvielen hebben zij daar nog even voor “gebeden” in een kapel. Dit is een tijd van onwetendheid Ben. Iemand die durft te beweren uit de naam van Islam zijn eigen mensen af te slachten en zich te ontdoen van andersdenkenden en onschuldige mensen heeft niks maar dan ook niks met de Islam te maken. En dan mag je verzen uit de Koran komen of Hadith maar dan ga je gegarandeerd op je bek. Wilders heeft dit ook al meerdere malen geprobeerd door teksten uit context te gaan plaatsen en alleen maar delen ervan te publiceren. Het ergste is dan ook dat onwetende Moslims dit gaan overnemen ook. Mensen zoals Wilders creëren eigenlijk dit soort types of doen er op zijn minst aan mee. En breek mij de bek niet open over de Europese cultuur of normen en waarden want die zijn al lang al gevlogen. Er is niks meer over. Waar is de respect gebleven naar je ouders toe? Naar de leraren? Naar de politie? Nee Ben, dit is een probleem van Europa en niet die van de immigrant. En jij kent het concept Jihad niet. Misschien moet je eerst eens beginnen met de juiste betekenis ervan eens te begrijpen voordat je mensen van anti-Islam sites gaat kopiëren. Het is immers toch ook van de pot gerukt dat je Islam gaat leren van een Wilders die er geen verstand van heeft? Dat is hetzelfde als dat ik een tandarts ga vragen waarom ik zoveel last heb van buikpijn. En die laatste zin van jou. Daar wil je echt geen antwoord op hebben want dan ga je schrikken.

 • Ben Steker

  Ik wens iedereen die denkt dat het wel mee zal vallen met de agressie van de islam veel sterkte.
  Zalig zijn de onnozelen van de geest.
  De waarheid doet zeer, ik weet het.

  Even een laatste update van jouw vredelievende geloof:
  1472 islamitische aanvallen in
  56 landen waarbij
  10209 mensen werden gedood en
  10535 zijn gewond.
  We praten hier alleen nog maar over 2017 tot vandaag.
  En dan blijf jij gewoon volhouden dat Wilders dit creëert !
  Of Wilders soms de hele wereld regeert !

  Waar zijn die spijkerharde protesten uit de moslim wereld ?
  Waar nemen moslims hier massaal afstand van?
  Juist …..bijna nergens.

  Blijf jij nou maar lekker dit sprookje verdedigen, de westerse wereld weet ondertussen (gelukkig) wel beter.

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Kleine correctie:
  De wereld is absoluut niet zat van de islam, getuige de vele vele mensen die zich dagelijks tot de islam bekeren. Zou het werkelijk zo slechts zijn als u zegt, dan zouden niet zoveel mensen zich vrijwillig bekeren, denkt u wel?
  De enige ‘die zat is van de islam’ is uw bange persoontje.
  En het ergste: u heeft werkelijk geen idee waar islam nu echt voor staat en dus bent u bang voor de spoken in uw hoofd.
  Doorgaans is dat een fase voordat iemand echt schizofreen wordt (stemmen in uw hoofd enzo).

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Waar heeft u het in vredesnaam allemaal over?
  Militarisme? Jihadisme? Geweld? Terreur?
  Ik ken vele, vele Europese moslims, waarvan niet 1 ook maar in de verste verten ook maar een klein beetje voldoet aan de elementen die u opsomt. Het zijn allemaal normale burgers met gezinnen en levens zoals alle Nederlanders leiden.
  Wie wilt u precies dat ik aanspreek? Ik ken de mensen waar u zo bang voor bent helemaal niet.
  Het zijn er waarschijnlijk ook maar een klein handjevol, veel minder dan er van uw type nazistische mensen in Nederland rondlopen. Als er al iets ondernomen zou moeten worden, dan is dat tegen u en uw gelijkgezinden, want het opruien, stigmatiseren en demoniseren van Nederlandse minderheden is ronduit misdadig.

  De islam aanpassen aan de Europese traditie?
  Moeten wij als moslims dan Europa gaan koloniseren en de lokale Europese bevolking met geweld tot slaaf maken en op de plantages laten werken? Uw land leegroven en u voor de gek houden met schelpen en kralen?

  Wat wilt u nu eigenlijk precies?

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Alleen in de VS zijn er dit jaar meer mensen bij onderlinge geweldsincidenten (niet geloof-gerelateerd) omgekomen dan de slachtoffers die u noemt – waarvan overigens iedere betrouwbare bron ontbreekt – en er zijn een veelvoud aan gewonden gevallen.
  En dat is dus slechts 1 enkel christelijk land. Westerlingen hebben daar geen 56 landen voor nodig om die aantallen te halen. Westerlingen gaan voor efficiëntie!
  In Mexico een veelvoud aan moorden.
  In christelijke Zuid-Amerikaanse landen nog veel meer!

  En dan zijn er natuurlijk nog de vele moslim slachtoffers die christelijke legers in moslimlanden maken, waar ze helemaal niks te zoeken hebben.

  Waar is uw protest?
  Ik lees er niks van?
  Oh, u voelt zich niet verantwoordelijk voor Syrische burgerdoden bij de vele ‘ongelukjes’ van uw westerse alliantie?
  Maar u vind nog steeds dat wij ons wel verantwoordelijk zouden moeten voelen voor de wandaden van de zogenaamde islamieten van DAESH?

  U moet toch echt met iets meer steekhoudende verhalen komen meneertje Steker, want dit houdt zo geen stand, u zet slechts uzelf te kakken.

 • Ben Steker

  Hr Ozturk toch….. tegenwoordig ook al psychiater ?
  Waar heeft u deze studie gevolgd? LOI ?

 • Ben Steker

  Lekker goed blijven praten maar wij weten wel beter, Cijfers liegen niet.
  Onderlinge geweldsdelicten zijn van een hele andere aard als een bewuste moordaanslag ,goed voorbereid en alleen maar tegen de zogenaamde ongelovigen.
  Dit alles ook nog goed gepraat door diverse haatbaarden in moskees over de gehele wereld.
  Europa kokhalst al op figuren van het soort zoals u, het constant goed praten en in de slachtofferrol kruipen.
  Mijn advies, vooral blijven volhouden , des te eerder gaan we afscheid van elkaar nemen.
  Europa voor de Europeanen en u met uw soortgenoten naar het geweldige kalifaat, waar dat dan ook mag zijn.
  Daar heeft Europa nu al teveel voor meegemaakt qua aanslagen.
  Voor zover ik mij kan herinneren zat daar geen enkel christen bij die aan aanslag heeft uitgevoerd in naam van de islam.

  Ik herhaal het nog een keer:
  Waar zijn die spijkerharde protesten uit de moslim wereld ?
  Waar nemen moslims hier massaal afstand van?
  Juist …..bijna nergens.

  Dit zegt al meer dan genoeg, alleen u en u blinde volgelingen hebben dit nog niet door.
  Nogmaals: volhouden!

 • Omario

  Beste Ben Steker aka Egyptische Ammon Teremun,

  Leuk stukje gekopieerd van haatblad Elsevier waar onder andere ook haarcolumnist Afshin Elian voor schrijft.

  Ik wil u er even aan helpen herinneren dat in minder dan een paar minuten tijd middels drones en bemande vliegtuigen duizende moslims zijn vermoord middels terreuraanslagen gepleegd door westers staatsterreur. Dit alles onder het mom van, “we brengen vrede en democratie”.

  Hoe kijkt u hier eigenlijk tegen aan?

  Ik vind namelijk dat westerlingen hun regeringen moeten aanspreken op dit staatsterreur. Zij moeten ook vaker de straat opgaan om hier tegen te demonstreren want zwijgen is instemmen.

  Zou u, als “westerling” mij eens willen vertellen hoe het komt dat zo weinig mensen hier in het westen zich uitspreken tegen het staatsterreur van westerse terroristen in vele Islamitische landen?

 • Omario

  Beste Ben Steker aka Egyptische Amon Teremun,

  Ik wil u even uw geheugen opfrissen.
  Sinds 1990 zijn er ruim vier miljoen mensen vermoord door westers staatsterreur (bron: rapport van Physicians for Social Responsibility (PRS). Wat vindt u hiervan?

  Noem mij 1 noemenswaardig protest hier in Nederland tegen dit westers staatsterreur.

  Daarnaast wil ik u vragen welk westers land dagelijk wordt geterroriseerd en plat wordt gebombardeerd door een leger van een land uit het midden oosten?

  Noem mij 1 land in het westen waar een land uit het midden oosten structureel een significant leger heeft zitten?

  Veoordeelde crimineel Geert W. van haatclub PVV waar u zoveel bewondering voor heeft creëert geen terroristen, hij inspireert terroristen zoals Breivik. De radicale christelijke blanke extreem rechtse terrorist die verantwoordelijk is voor de dood van vele onschuldige burgers. Breivik was die onschuldige burgers zat, zoals u hier ook tekeer gaat tegen alles wat niet blank is.

 • Omario

  Beste Ben Steker aka egyptische Amon Teremun,

  Lees even mijn eerdere reactie over het aantal doden door westers staatsterreur. Staatsterreur gepleegd met het belastinggeld van de hardwerkende Amerikaan en Brit. Met dit geld en door middel van leugens terrorist Bush en terrorist Blair (de zogenaamde massavernietingswapens) zijn alleen al in Irak 1,5 miljoen christelijk geïnspireerde terreurslachtoffers gevallen.

  Wat vind u van deze cijfers en hoe kijkt u tegen westers staatsterreur? Neemt u hier afstand van?

  Ter informatie: blanke terrorist Breivik was een radicale christen. De ku klux klan (daar zal u waarschijnlijk ook wel fan van zijn) is een radicale christelijke terreurgroep verantwoordelijk voor vele terreuraanslagen in Amerika op alles was niet blank is.

  U moet weten dat wij vredelievende burgers helemaal klaar zijn met dat westers staatsterreur aangezien zij ons in gevaar brengen. U lijkt het helemaal eens te zijn met dit westers staatsterreur geïnspireerd door het christendom of democratie. Beangstigend hoor.

 • Ozturk

  Dus bij de gangoorlogen in de VS, Mexico en Latijns Amerika is geen sprake van bewust voorbereide moordaanslagen tussen groeperingen volgens u?

  Ik herinner mij veel incidenten waarbij westerse terroristen moslims als doel kiezen. Recent nog in de UK, VS, maar ook hier in Nederland werden rechts-extremistische vrienden van u door de rechter tot terrorist benoemd en veroordeeld.

  Zolang u dit allemaal goedpraat, promoot en zelfs verheerlijkt op dit forum voel ik geen noodzaak om afstand te nemen voor iets wat ik hier nog nooit heb gepromoot (islamitisch terrorisme dus).

  En ik als Nederlander blijf uiteraard gewoon gezellig met u in Nederland, al is het maar om u te irriteren en mee te delen in de geldtaart, zodat u minder krijgt. Want ik kan uw moeder wel verrot schelden, maar ik weet dat u als eerloze Nederlander daar geen last van heeft. Maar wee o wee als je aan hun centjes komt, dan zijn het net joden en worden ze giftig. En dus pak ik u uw geld af om u te straffen, en daar kunt u helemaal niets aan doen. Leuk hè?
  Het is: Europa voor ons Turken, en Turkije óók voor ons Turken.
  Wij hebben het écht goed geregeld!

 • Ozturk

  Geachte heer Omario,

  We kunnen wel raden dat Heer Sobiesiki hier niet op gaat reageren, want u zet hem met zeer goede argumenten klem. Dit is gewoon niet recht te praten. Hier komt de ware lelijke egoïstische aard van de West Europeanen, die alles opofferen voor een paar oliedollars ten koste van mensenlevens bovendrijven.

 • Ben Steker

  Dat u de vrouwen als iets minder ziet en als lopende legmachines die je gewoon uit kunt schelden, hoeft u hier niet hardop te verkondigen.
  Dat heeft u geliefde president namelijk al gedaan.
  Hij vaardigt decreet uit over ontharing bij vrouwen “voor een schoner Turkije” Kuch..kuch
  Uw geliefde president heeft op een top over Vrouwen en Recht gezegd dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn. De president vindt dat vrouwen prioriteit moeten geven aan het moederschap. Kuch..Kuch
  Volgens uw geliefde president kunnen mannen en vrouwen niet hetzelfde worden behandeld, omdat dat tegen de natuur ingaat.
  Kuch..kuch..
  Die laatste paar zinnen doen het goed bij ons. Graag nog wat meer van dit soort uitspraken als het u blieft.
  Nederland : 17 miljoen Nederlanders / 396.414 Turken
  Duitsland : 82 miljoen Inwoners waarvan 2,5 % Turken
  Welk sciencefictionboek leest u het meest? Planet of the Apes ?
  Wij hebben het straks goed geregeld !
  Drup…drup…

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Waarom schrijft u steeds ‘kuch… kuch…’ in uw stukjes? Bent u verkouden? Dan wens ik u spoedig beterschap.

  Vanwaar gaat u ineens los over het onderwerp ‘vrouwen’? Daar hadden we het helemaal niet over. Of heeft u geen verweer op het inhoudelijke deel van mijn betoog, dat u maar overgaat op een ander onderwerp?

  Nederlands lezen en begrijpen is best moeilijk, daarom zal ik u even helpen.
  De zin ‘Want ik kan uw moeder wel verrot schelden, maar ik weet dat u als eerloze Nederlander daar geen last van heeft’ houdt niet in dat ik uw moeder ook daadwerkelijk verrot zou willen schelden omdat zij een vrouw is. Ik zou ook uw vader verrot kunnen schelden, maar ook dat zal u niet deren (gaat u nu ook een betoog houden over wat president Erdogan over mannen heeft gezegd?)
  Het betreft hier dus een veronderstelling.

  ‘Nederland : 17 miljoen Nederlanders / 396.414 Turken’
  U heeft het er anders maar druk mee iedere dag op dit forum meneer Steker, met die ‘slechts 396.414’ Turken?

Loading posts...