<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2017

Erdogan: We zijn verplicht moslims in Myanmar te helpen, óók als de wereld zwijgt

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft opnieuw benadrukt dat Turkije niet stil zal blijven voor de gebeurtenissen in Myanmar, terwijl de wereld wel blind en doof blijft voor de moord op moslims in Rakhine.

“Ook al blijft iedereen stil, wij zullen niet zwijgen”, zei Erdoğan na een moskeebezoek tegen journalisten. “We proberen ook internationale mechanismen actie te laten ondernemen.”

De Turkse president beklemtoonde dat Turkije haar humane plicht voor de Rohingya’s in Rakhine zal vervullen. “De islamitische wereld reageert niet als eenheid op deze massamoorden. Dit maakt het moeilijker voor ons. We zijn de Rohingya-moslims als het trouwe Turkse volk onze humane hulp verschuldigd en zullen de situatie tot het uiterst volgen. De Turkse reddingsdienst AFAD en (Turkse hulporganisatie) Rode Halve maan [en TIKA – red.] zijn bezig voor de regio. We zullen met al onze kracht blijven strijden tegen het kwaad, zelfs met onze hart”, sprak Erdoğan.

Over enige kritiek van bepaalde geluiden wat Turkije te zoeken heeft in Myanmar was Erdoğan zeer duidelijk: “Zij kennen hun geschiedenis en voorouders niet. Ze weten niet eens dat er een graf van gestorven Turkse militairen ligt in Myanmar. Rakhine mag wel ver liggen, maar ligt net zoals veel landen als Pakistan en India binnen de grenzen van onze hart. Moge dat duidelijk zijn.”

De Turkse president gaf ook aan dat Turkije als de voorzitter van de OIS, Organisatie voor Islamitische Samenwerking, constant spreekt met leiders van moslimlanden en de VN. “De mensheid blijft ongevoelig voor deze massamoorden die voor de ogen van de wereld plaatsvinden. Het is belangrijk dat dit aan bod komt bij de Algemene Vergadering van de VN.”

De VN liet deze week weten Turkse hulpverzoeken “positief en bemoedigend” te vinden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-09-2017

Sep 06, 2017
Loading posts...